1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sivas provokatörü Aydınlık kaldığı yerden iftiralarını sürdürüyor
Sivas provokatörü Aydınlık kaldığı yerden iftiralarını sürdürüyor

Sivas provokatörü Aydınlık kaldığı yerden iftiralarını sürdürüyor

Aziz Nesin ile elele Şeytan Ayetleri provokasyonuna girişerek Sivas’ı yakan Perinçek’in Aydınlık gazetesi 28 yıl sonra faturayı FETÖ’ye keserek kirli geçmişini örtme çabasında.

02 Temmuz 2021 Cuma 11:33A+A-

HAKSÖZ HABER

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yaşanan acı olaylar neticesinde 37 insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce Sivaslı yıllar boyu devam edecek mağduriyetlere mahkûm edilmişti. Bu hadiselerden ötürü halen pek çok Sivaslı mazlum zindanlarda çürümeye devam ederken, aileleri de dışarıda acı çekmekte.

Tüm bu acıların 1 numaralı sorumluları ise tutuşturdukları tahrik ateşiyle yanan insanların acılarıyla ısınmaya devam ediyorlar. Bilindiği gibi olayların temelinde Selman Rüşdü adlı işbirlikçinin İslami değerleri en alçakça tarzda tahfif eden Şeytan Ayetleri adlı paçavrasının tüm uyarılara rağmen Türkiye’de yayınlanması ısrarı bulunmaktaydı. Aziz Nesin ve Doğu Perinçek’in birlikte giriştikleri bu kirli çaba ilk andan itibaren büyük tepkilere yol açmış ve olayların devamında Sivas Valiliğinin Aziz Nesin’i kente Pir Sultan Abdal Şenlikleri için onur konuğu olarak davet etmesiyle çığırından çıkmıştı.

Aziz Nesin’i ve Şeytan Ayetleri provokasyonunu protestolarla başlayan olayların kontrolden çıkması üzerine acı olaylar yaşanmış ve Madımak Otelinde 37 kişi can vermişti. Ardından düzmece mahkemelerde Sivaslı Müslümanlara yönelik kıyım operasyonu başlatılmış ve yüzlerce insan yıllar boyu devam edecek mağduriyetlere maruz kalmıştı. Aradan geçen 28 yıla rağmen bu mağduriyetler halen sürmekte.

Tüm bu karanlık tabloya rağmen Aydınlık Gazetesi bugün hiç sıkılmadan 28 yıl önceye gidip Sivas’ta yaşanan acıları o günkü Zaman gazetesinin yayınları üzerinden FETÖ’ye çıkartmak suretiyle kendisini aklamaya çalışıyor.

İlginç olan şu ki tüm bu kirli karanlık maziye rağmen bir yandan Sivas acısını derinden hissettiklerini her fırsatta vurgulayan iktidar mensuplarının ve medyasının diğer taraftan gayet pişkin bir şekilde Perinçek tayfası ile al gülüm ver gülüm tutumu içerisinde gözükmesi.

 

aydinlik-haberi.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum