1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sivas Özgür-Der 2022 Ocak ayı faaliyet raporu
Sivas Özgür-Der 2022 Ocak ayı faaliyet raporu

Sivas Özgür-Der 2022 Ocak ayı faaliyet raporu

Özgür-Der Sivas Temsilciliği aşağıdaki faaliyet ve çalışmalarla Ocak ayında da Sivas halkına sesini duyurmaya sözünü yükseltmeye devam etti.

01 Şubat 2022 Salı 15:32A+A-

İlk hafta pazartesi yapılan Kur’an Temelli Hayat Dersleri’nde Sinan Ceran “Ekonomide Nass Söylemi ve Hududullahı Zorlamak” başlıklı çalışmasını sundu. Cuma günü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ceran’ın hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Hucurat Suresi işlendi. Cuma günü akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İbrahim Buldur öncülüğünde Buğra Okyay, Mehmet Can Artuk, Abdullah Kocaoğlu İslami Şahsiyet Dersleri’nde gençlerle “Doğru Sözlü Olmak ” konusunda müzakere edildi. Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak Fatma Şimşek öncülüğünde “Salih Amel ve Niyet” konusu konuşuldu.

İkinci hafta pazartesi yapılan Kur’an Işığında Siyer Dersleri’nde Tufan Caymaz “Hz.Peygambere karşı Aşırı Yüceltmeci ve İndirgemeci Anlayışlar” başlıklı çalışmasını sundu. Cuma günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Hucurat Suresi konuşulmaya devam edildi. Aynı gün akşam ortaokul/lise erkek öğrencilerine yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri öncesinde vefat yıl dönümü vesilesiyle Mahmut Arslan abimizin hayrına öğrencilere etli ekmek ve tatlı ikramı yapıldı, “Tevekkül ve Sabır” konusu müzakere edildi. Ocak ayı etkinliği kapsamında Cumartesi günü ortaokul/lise erkek öğrencilerle “ Sivas Hamidiye Kültür Bahçesi”gezisi yapıldı,burada bulunan “Savaş Atları Müzesi öğrencilerin ilgisini çekti.Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Güzel Ahlak ve Hasbilik” konusu konuşuldu.

Üçüncü hafta pazartesi yapılan Haksöz Dergisi Değerlendirmesi Dersleri’nde İbrahim Buldur “Vahyi Tartışmakla değil Yaşamakla Sorumluyuz” başlıklı çalışmasını sundu,dergideki yazılar değerlendirildi. Cuma günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Hucurat Suresine devam edildi. Aynı gün akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Tevazu ve Kibir” konusu müzakere edildi. Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Takva ve İhsan” konusu konuşuldu.

Dördüncü hafta pazartesi yapılan Aylık Kitap Değerlendirmesi Dersleri’nde Dr.Öğr. Üyesi Mustafa Kayapınar Turan Koç’a ait  “İslam Estetiği” adlı kitaba dair değerlendirmelerde bulundu. Cuma günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Nebe Suresine devam edildi. Aynı gün akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Dünyevileşme ve Tamahkarlık” konusu konuşuldu. Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Takva ve İhsan” konusu konuşulmaya devam edildi.

Cumartesi günü ortaokul/lise grubuyla içerisinde çeşitli ders ve etkinlikleri barındıran güzel bir kamp yapıldı.Kahvaltıyla başlayan program Kuran çalışmasıyla devam etti.Ardından çeşitli akıl oyunları oynandı,öğretmen Abdülmelik Şeker’in destek ve katkılarıyla Ahşap atölyesinde ortaya birbirinden güzel işler çıktı,birlikte ezgi-marşlar söylendi,akşam yemeğinin ardından film izlenip kritiğinin yapılmasıyla sona eren kamptan gençler memnuniyetle ayrıldı.

Ayın son Cuma gününde Kitap değerlendirmeleri kapsamında Özgür-der Üniversite gençliğinden  Mustafa Kocaoğlu Yasin Aktay’a ait “Bir Müslüman Demokrasiye Nasıl Bakmalı?” kitabına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ibrahim-buldur.jpg

mustafa-kayapinar.jpeg

sinan-ceran.jpeg

mustafa-kocaoglu.jpeg

tufan-caymaz-001.jpeg

gezi-5-001.jpeg

gezi-1.jpeg

kamp-1.jpeg

kamp-4.jpeg

kamp-5.jpeg

kamp-6.jpeg

gezi-2.jpeg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

4 Yorum