1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Babacan, Ergenekon ve Balyoz için: “Sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır diyemeyiz”
Babacan, Ergenekon ve Balyoz için: “Sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır diyemeyiz”

Babacan, Ergenekon ve Balyoz için: “Sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır diyemeyiz”

Ali Babacan, “Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız.” dedi.

18 Mart 2022 Cuma 17:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara'nın Sincan ilçesinde "Gençlik Buluşması" programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ergenekon-Balyoz davaları hakkında sorulan bir soruya ve Suriyelileri geri göndereceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine değindi. 

Ali Babacan bir gencin Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin sorusu üzerine "Türkiye'de maalesef yakın tarihimizde, ordumuz içerisinde bu tür eğilimler, 'Siyaset bazen ülkeyi yoldan çıkarır, biz buradayız, ordu olarak el koyarız, şekle sokarız' diyen bir zihniyet olmuştur. Bu tür hazırlıklar içinde olanlarla ilgili devlet mücadele etmelidir. Dolayısıyla tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

 

 

Konuşmasında Suriyelileri göndereceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ile siyasilerin söylemlerini de tutarsız bulan Ali Babacan, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledi. Babacan, 'Suriyelileri göndereceğini söyleyen bir partinin oy oranını arttırmaya çalışması da doğru değildir' ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan mültecilerin geri gönderilmesini savunan ve bu yönde parti çalışması yapan siyasilere ithafen şöyle dedi:  "Vatandaşlarımız arasında göçmen karşıtlığı büyüyor. Bir parti çıkıp sadece, “Ben geleceğim ve ilk gün yapacağım iş Suriyelileri def etmek, hepsini evlerine göndermek, otobüsleri doldurup sınır ötesine bırakmak” dese bayağı oy alabilir. Yapabilir mi? Yapamaz! Uluslararası hukuk buna izin vermez. Yaptığınız hukuk dışı olur “Kovalım” diyenleri düşünüyorum. Hayal edin. Suriyelilerin çok yaşadığı bir semte 40 tane otobüs gönderdiniz. Toplam bin 500 kişiyi evlerinden asker ve polis zoruyla zorla çıkarın. Kadın, çoluk çocuk otobüslere doldurun. Gidin sınır ötesine bırakın. Ama bunu da kameralar, gazeteciler önünde yapın. “Yapabiliriz” diyorsanız yapın ama “Olmaz yapamayız” diyorsanız hiç konuşmayın. Var Türkiye'de öyle partiler. Hayal edin. “Yapamayız” diyorsanız boşa konuşmayın. Kimseyi de kandırmayın. Yapılacak bir başka konu da uyum, entegrasyon."

 

Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda yeniden "Suriyelileri geri göndereceğiz" söylemlerine ağırlık verirken, toplumun farklı kesimlerinden tepki çekti. Ali Babacan'ın tutarlı bir şekilde eleştirdiği, insanlık ve hukuka sığmayan "mültecileri geri göndereceğiz" söylemlerine ise "FETÖcü gibi konuştu" yakıştırması yapıldı.

Özellikle sol seküler ve Kemalist kesimlerin yayın organları, Ali Babacan'ın 'Balyoz, Ergenekon ve mültecileri geri göndereceğiz' söylemleri üzerinden prim elde etmeye çalışanlara karşı söylemde bulunmasına bozuldu. 

Seküler basın ve siyasiler tarafından ortaya atılan garip ve abuk sabuk söylemleri eleştiren Ali Babacan'a en büyük tepkilerden biri de OdaTV gibi sığ ideolojik yayın organından geldi.

 

odatv-003.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum