1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Silivri’deki saldırı hakkında konuşan İçişleri Bakanı somut delil olmadan nasıl ilişki kuruyor?
Silivri’deki saldırı hakkında konuşan İçişleri Bakanı somut delil olmadan nasıl ilişki kuruyor?

Silivri’deki saldırı hakkında konuşan İçişleri Bakanı somut delil olmadan nasıl ilişki kuruyor?

Halis Bayancuk’un maruz kaldığı hukuksuzluk yetmedi mi? İçişleri Bakanı Soylu’nun akli dengesi yerinde olmayan bir kişiyi Halis Bayancuk ile irtibatlandıran sözleri ne hukuka ne vicdana sığıyor.

23 Ağustos 2022 Salı 18:50A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Silivri'de polisi bıçakla yaralayan zanlı silahla vurularak yakalandı. Alınan bilgiye göre, Silivri Kaymakamlığı çevresinde bekleyen polis memurlarına yaklaşan bir kişi, yanında taşıdığı bıçakla saldırdı. Polis memurlarından biri saldırı sonucu bacağından yaralandı. 

Yaralanan polis memuru ile şüpheli, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklaması ise akıllarda soru işareti oluşturdu. Zanlının akli dengesi olmadığını belirten İçişleri Bakanı ardından ise olayı Halis Bayancuk ile ilişkilendiriyor.

"Bildiğimiz bir tip. Daha önce bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri'nin (BÖF) iki üç sefer görüştüğü o zaman da tespit ettikleri akli dengesi yerinde olmayan, son zamanlarda da Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler"

Saldırganın akli dengesi yerinde değilse niçin böyle bir ilişki kurularak açıklama yapılıyor? Somut delile ihtiyaç duyan hadiseler üzerinden kurulan subjektif bağlantılarla insanlar ciddi mağduriyetler yaşıyorlar! İçişleri Bakanının bu durumun farkında olarak konuşması gerekirdi.

Konu hakkına Tevhid Gündemi’nden yapılan açıklama ise şöyle:

Başta Halis Bayancuk Hoca'nın yargılandığı tüm ağır ceza dosyalarında olmak üzere Tevhid Dergisi'nin konu olduğu hiçbir yargılamada bugüne kadar en ufak bir şiddet eylemi dahi söz konusu olmamıştır. Kaldı ki Tevhid Dergisi, Tevhid inancının yaygınlaşması amacı ile yapılan davet çalışmalarında hiçbir zaman şiddeti bir araç olarak görmez, takipçilerini bu alanlardan sakındırır. Bugün 6 ilde 9 temsilcilikte binlerce kişiye halka açık seminerlerde İslam davetini ulaştıran Tevhid Dergisi’nin kim olduğu belli olmayan kişilerin şüpheli eylemleri ile aynı cümlede zikredilmesi ne akılla ne de vicdanla örtüşür.

HABERE YORUM KAT