1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şii milislerin sahabe düşmanlığı bitmek bilmiyor!
Şii milislerin sahabe düşmanlığı bitmek bilmiyor!

Şii milislerin sahabe düşmanlığı bitmek bilmiyor!

Suriye’de “Ömer el-Faruk” isimli cami Şii milisler tarafından hedef alındı!

27 Kasım 2021 Cumartesi 11:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin Deyrizor ilinde etnik, dini ve kültürel katliamlara bir yenisi eklendi. Askerlerini yolladığı her yerde Sünnilere yönelik inanılmaz zulümler işleyen İran yine bir sahabeye hedef aldı.

Sünni kültür içerisinde yer alan her şeyi yok etmeye çalışan İran ve ona ideolojik olarak bağlı olan gruplar Deyrizor'n Mahkan kasabasındaki “Ömer el-Faruk” isimli bölgenin en büyük camisinin adını “Mahkan Ulu Camii" olarak değiştirdi. Deyrizor'da gerçekleşen demografik değişimi kültürel ve dini değişimle desteklemeye çalışan Şii gruplar bunu ilk defa yapmıyorlar!

Sahabelere dahi düşmanlık edebilen bir zihniyetin Suriye ve Irak başta olmak üzere Sünni çoğunluğa neler yapabileceğini herkes tahmin ediyordur. Mahkan bölgesi önce Rusya’nın gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla büyük tahribata uğradı ardından bölgeyi işgal eden rafizi gruplar “hasar gören camileri restore etme” bahanesiyle Sünnilere ait birçok camiyi kapatırken geri kalanlarının ise isimlerini kendi ideolojik taassuplarına göre zorbaca değiştiriyorlar!

uqjpj-1637914298-6281.jpg

İsmi değiştirilen "Ömer el-Faruk" Camisi

Müslümanların asırlardır önder olarak kabul ettikleri, her yıl binlerce yenidoğan bebeğe Hz. Ömer’in (ra) ismi verilirken ona düşmanlık edip katilinin mezarını türbeye dönüştüren Şii gruplar çatışmanın ve var olan krizin esas sorumlularıdırlar! Kimse "mezhep savaşı" saçmalıklarını Müslümanlara yutturmaya çalışmasın. Burada bir savaş değil katliam var!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum