1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seviyesiz siyasetin gölgesinde seçimler
Seviyesiz siyasetin gölgesinde seçimler

Seviyesiz siyasetin gölgesinde seçimler

Türkiye’de seçimlerde ırkçılık üzerinden oy devşirmek bir alışkanlık haline geldi…

23 Mart 2024 Cumartesi 17:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhalefet partileri Suriyeli mültecileri hedef göstererek seçmeni etkilemeye çalışmaktan vazgeçmiyor. Genel seçimlerde muhalefet adına ortaya çıkan ağır mağlubiyet dahi muhalefetin ırkçı popülizmden vazgeçmesini sağlamadı.

İYİ Parti Arnavutköy Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar’ın lümpen hareketleri bu durumun son örneği denilebilir. Arnavutköy’deki esnaf ziyareti sırasında işinde gücündeki Suriyeli dükkan sahiplerini tehdit eden Yaşar bunu yaparken hiçbir çekince duymuyor. Ailesinin geçimini sağlamak için esnaflık yapan insanları “seçimi kazanması durumunda dükkanlarını kapatmakla” tehdit eden İsmail Yaşar hiçbir hukuki yaptırımla da karşılaşmıyor!

İnsanların mallarına, ticaretleri, işlerine kast ederek seçim propagandası yapmak Türkiye’de serbest midir? Seviyesiz, ilkesiz, ırkçı siyasetin gölgesinde gerçekleştirilen bir seçimin Türkiye’ye ne gibi bir faydası olur? Irkçılar seçimleri kazanamasalar dahi Türkiye toplumunun reflekslerine bazı kötü tohumları ekiyorlar… Hukuk ve emniyet ise bu rezaleti sadece izliyor!


 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum