1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Sevinelim, kutlayalım ama sınırları aşmadan!" uyarısı rahatsızlık uyandırdı!
"Sevinelim, kutlayalım ama sınırları aşmadan!" uyarısı rahatsızlık uyandırdı!

"Sevinelim, kutlayalım ama sınırları aşmadan!" uyarısı rahatsızlık uyandırdı!

“Kutlama için bir bayan şarkıcı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzce'ye yakışmaz” diyen Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzce'nin muhafazakar bir kent olduğunu belirterek “Sevinelim, kutlayalım ama sınırları aşmadan!” dedi.

06 Mayıs 2022 Cuma 10:34A+A-

HAKSÖZ HABER

2020’de A Milli Kadın Voleybol Takımı’na ilişkin kullandığı, “Allah-u Teala’nın ‘örtünün, vücut hatlarınız belli olmasın’ emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da ‘Tokyo’ya gidiyoruz’ diye sevineceksin” ifadeleriyle bir paylaşımda bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e bu defa da 2. Lige yükselen Düzcespor’un kutlamalarında “Kutlama için bir bayan şarkıcı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzce'ye yakışmaz” dediği için tepki gösterildi.

Kadın Voleybol Takımı’nın giyim kuşamındaki yanlışlığa dikkat çeken ve buna yönelik eleştirileri nedeni ile laik kesim tarafından lince maruz kalan ardından da MHP’den ihraç edilen Belediye Başkanı Birol Şahin, “Ben ahirette partime değil, Yüce Allah’a hesap vereceğim. Açıklamalarımdan duyduğum bir pişmanlığım da yok” demişti.

Düzcespor’un şampiyonluğu sonrası düzenlenen eğlencelerde kadınlara şarkıcı olarak yer verilmesinin doğru bir tutum olmadığını ve aşırıya kaçma olduğunu ifade eden Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzce'nin muhafazakar bir kent olduğunu belirterek “sınırları aşmadan eğlenelim” deyince seküler yaşamın öncülerinden tepki geldi.

Sosyal medya paylaşımında Birol Şahin şöyle yazdı, “Düzcespor'un şampiyon olmasından dolayı çok mutlu olduk, sevindik, tebrik ettik. Ancak, cumartesi günü kutlama için bir bayan şarkıcıyı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzceli'ye yakışmaz! Düzce muhafazakar bir yerdir. Dini değerlerine bağlıdır. Sevinelim, kutlayalım ama, sınırları aşmadan!!!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin’e tepki gösteren laik ve seküler kesimlerin basın kuruluşlarının yanı sıra muhazafakar olduğunu ifade eden haber sitelerinden de tepki gösterilmesi dikkat çekti.

Üstelik şarkı söylemesi planlanan Ece Seçkin adlı “sanatçı” da Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e tepki göstererek konunun müzikle ilgili olduğu iddiasına yer verdi.

Giyim kuşamıyla Türkiye’de kendilerini rol model olarak sunan ve haklı eleştiriler alınca “kadınlar susturulamaz” söylemleri ile kendilerine meşruluk arayışına giren “sanatçılardan” olan Seçkin şu ifadeleri kullandı: ''Sayın Şahin, bayan değil KADIN! Bu ülkenin 81 ilini şarkılar söyleyerek gezdim, gezmeye de devam edeceğim. Bu aşağılayıcı ve ayrımcı açıklamanızı şaşkınlıkla okudum. İnsanların konserime gelip müzik dinlemesinin muhafazakarlıkla ne alakası var konuyu nereye çekmek istiyorsunuz?'' Siz "kadın,müzik ve konser" üçlemesine "sınırları aşmak" diyorsanız size kötü bir haberim var Sayın Şahin...Ben ve kadın meslektaşlarım sizin gibilerin zihniyet "sınırlarını aşmak" için şarkılar söylemeye devam edeceğiz! KADINLARI SUSTURAMAZSINIZ'' ifadelerine yer verdi.Bu mesleği yapan tüm kadın arkadaşlarımdan #KadınlarıSusturamazsınız tag'ine destek bekliyorum. Müzik susmasın, biz susmayalım. Kalın sağlıcakla'

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum