1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Servet Turgut'un avukatı: Ön otopsi raporunda ölüm sebebi belirlenemedi
Servet Turgut'un avukatı: Ön otopsi raporunda ölüm sebebi belirlenemedi

Servet Turgut'un avukatı: Ön otopsi raporunda ölüm sebebi belirlenemedi

Servet Turgut'un avukatı Hamit Koçak, "Ön otopsi raporu çıktı ancak kesin ölüm sebebi belirlenemedi.” dedi.

01 Ekim 2020 Perşembe 03:28A+A-

BBC Türkçe'ye bilgi veren Servet Turgut'un avukatı Hamit Koçak, cenazenin otopsi işlemlerinin ardından Van'ın Edremit ilçesinde toprağa verildiğini söyledi.

Van Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ndeki otopsi hakkında bilgi de veren Koçak, otopsiye uzman bir heyetin katıldığını, detaylı bir otopsi yapıldığını, ailenin de hekim götürme hakkını kullanarak otopside bir doktor bulundurduğunu anlattı.

Otopside kendisinin de bulunduğunu ve otopsi raporunu gördüğünü anlatan Koçak, "Ön otopsi raporu çıktı ancak kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Örnekler alındı. Morluklar, kırıklar rapora yazıldı. İç otopsi de yapıldı. Bunlar Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gidecek. Oradan gelecek rapor ile kesin ölüm sebebi belli olacak" dedi.

Van Araştırma Hastanesi, yoğun bakım servisinde tedavisi süren Servet Turgut'un bu sabah hayatını kaybettiği bildirilmişti.

'Delillerin sağlıklı toplanması konusunda kaygılarımız var'

Hukuki süreç hakkında da bilgi veren Koçak, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle "delillerin sağlıklı toplanmasına ilişkin" kaygılı olduklarını anlattı:

"Dosyada kısıtlılık kararı var. Savcılığın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin vermiş olduğu bir karar. Dolayısıyla dosyaya ne girdi ne çıktı, deliller ne aşamada, biz tam bir bilgiye sahip değiliz. Van Cumhuriyet Başsavcılığı sözlü olarak bize etkin bir soruşturma yürüttüklerini söylüyor. Bu umut verici bir açıklama ama deliller ne kadar sağlıklı toplanabilir, o konuda kaygılarımız var."

Helikopterden atıldığı iddia edilen diğer köylü Osman Şiban'ın hafızasının yerinde olmadığını ve onun ifadesi alınana kadar dosyada çok ilerleme sağlanmasını beklemediğini söyleyen Koçak, Şiban'ın doktorlarının verdiği bilgileri aktardı:

"Osman Şiban'ın hafızası tam yerinde değil. Yer, zaman ve kişileri karıştırabiliyor. Doktorların söylediğine göre hafızası tamamen yerine gelebilir de gelmeyebilir de, gelirse 1 hafta sonra da, 3 ay sonra da, 1 yıl sonra da yerine gelebilir."

Turgut'un yanı sıra 50 yaşındaki Osman Şiban da olay sonrası hastaneye kaldırılmıştı.

Servet Turgut'un ağabeyi Naif Turgut daha önce BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, hastanedeyken Osman Şiban ile iki kez görüştüğünü ve her ikisinde de Şiban'ın kendisine helikopterden atıldıklarını söylediğini iddia etmişti:

''Onun da durumu pek iyi değildi, beyin kanaması geçirmiş. Hastanede biraz kendine geldiğinde iki defa odasında ziyaret ettim. Korkuyordu ve ağlıyordu. Her ikisinde de ağlayarak, gözlerinin ve ellerinin bağlandığını, 15-20 metre yükseklikten helikopterden atıldıklarını söyledi.''

Turgut ayrıca bir görgü tanığının telefonla kendisine ulaştığını ve tanığın helikopterden iki kişinin atıldığını gördüğünü anlattığını söylemişti.

Van Valiliği, Servet Turgut için 'Kaçmaya çalışırken düştü' demişti

Van Valiliği ise olayla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, iki köylünün de ''Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarına yardım, yataklık ettiğinin değerlendirildiği'' belirtmişti.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum