1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehitler Gecesinde Grup Yürüyüş Konseri
Şehitler Gecesinde Grup Yürüyüş Konseri

Şehitler Gecesinde Grup Yürüyüş Konseri

Şehadetinin 33. yılında Metin Yüksel ve tüm şehitlerimiz İHL Sözlük’ün hazırladığı bir belgesel ve Grup Yürüyüş’ün marşlarıyla anıldı.

27 Şubat 2012 Pazartesi 18:25A+A-

23 Şubat 1979’da Cuma namazı çıkışı Fatih Camii avlusunda şehit edilen Metin Yüksel, şehadetinin 33. yılında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir gecede anıldı. Gecede Metin Yüksel’i Ali Bulaç, Mehmet Ali Tekin, Mehmet Güney, Metin Külünk, Müfid Yüksel, Mehmet Şahin gibi bazı dava arkadaşlarının ağzından anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı ve ardından Grup Yürüyüş bir konser verdi.

Belgeselde Metin Yüksel’in fikirsel ve toplumsal düşünceleri, Fatih Akıncıları içindeki yeri ve bilinmeyen yönleri sunuldu. İHL Sözlük’ün düzenlediği ve Üsküdar Belediyesi’nin katkıda bulunduğu gecede katılımın yoğun olması sebebiyle bazı seyirciler programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yaptığı selamlama konuşmasında “Metin Yüksel, davası uğruna şehit düşmüş büyük bir mücahiddir. Henüz 21 yaşında şehit olan Yüksel, hepimize bir mesaj vermiştir.” dedi.

GRUP YÜRÜYÜŞ’TEN ŞEHADET MARŞLARI

Belgesel gösteriminin ardından sahneye çıkan Grup Yürüyüş, Metin Yüksel özelinde tüm şehitlere hitaben ezgiler ve marşlar okudu. Kalabalık bir orkestrayla sahne alan Grup Yürüyüş, Ortadoğu intifadası ve Suriye şehitlerini de unutmadı. Suriye’de devam eden direnişe ithafen de marşlarını söyleyen Grup Yürüyüş, “Ey Şehit”, “Metin Yüksel”, “Şehitler Ölmez”, “Ayrılık Türküsü”, “Çağlara”, “Unadikum”, “Özgürlük Türküsü”, “İntifada”, “Allahu Ekber”, “Kavgam Karanlığa”, “Kurşun Gazeli” gibi bilinen birçok ezgi ve marşı seslendirdi. Katılımcıların coşkuyla marşlara eşlik ettiği konserde “Gazze’de, Hama’da; İntifada Her Yerde!”, “La İlahe İllallah!” sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

Gökhan Ergöçün / Haksöz Haber

metin_yuksel_anma_gecesi_grup_yuruyus_konseri.jpg

metin_yuksel_anma_gecesi_grup_yuruyus_konseri-(4).jpg

metin_yuksel_anma_gecesi_grup_yuruyus_konseri-(5).jpg

metin_yuksel_anma_gecesi_grup_yuruyus_konseri-(3).jpg

metin_yuksel_anma_gecesi_grup_yuruyus_konseri-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum