1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehit Aytaç Baran'ı Binlerce Seveni Uğurladı
Şehit Aytaç Baran'ı Binlerce Seveni Uğurladı

Şehit Aytaç Baran'ı Binlerce Seveni Uğurladı

Diyarbakır’da düzenlenen suikastla katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, binlerce seveninin katıldığı merasimle 68 Ekim saldırılarında vahşice şehid edilen öğrencisi Yasin Börü'nün yanına defnedildi.

11 Haziran 2015 Perşembe 00:16A+A-

Merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıyla katledilen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, binlerce sevenin katıldığı cenaze merasimiyle ebediyete uğurlandı.

Ailesi ve sevenleri tarafından öğlen saatlerinde naaşı Dağkapı'da bulunan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan alınan Baran, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Şehitlik semtinde bulunan Yeni İhya Der yakınlarında bulunan Selahattin Avşar Camiine götürülerek cenaze namazı kılındı.

Daha sonra Bağlar'da bulunan Yeniköy mezarlığına getirilen Baran'ın naaşı burada binlerce sevenin katıldığı merasimle ebediyete uğurlandı.

Hüda Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, defin öncesi yaptığı açıklamada, bir üyelerini daha şehit verdiklerini, bunun acı bir durum olduğunu söyledi.

"Her seferinde bu son olsun gençlerimiz ölmesin, anneler ağlamasın, gerginlik olmasın diye söylüyoruz fakat yine durmuyorlar. Bunları durduracak gücü elinde olan insanlar durdurmuyor" şeklinde konuştu.

Yılmaz, bu topraklarda Müslüman, Hristiyan ve Yahudi'nin yıllarca bir arada yaşadığını anımsattı.

PKK'nın bir açıklama yapması gerektiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Örgütün bu noktadan sonra ciddi bir açıklama yapması gerekiyor. Bizleri suçlayacağına sahadaki YDG-H çetelerine sahip çıksınlar. Bizim gençlerimizi öfkeyle kinle neden dolduruyorlar. Sevgiyle dolu olan kalplerine neden kin ve nefret tohumlarını ekiyorlar. Ama karşımızda laftan anlamayan, bugüne kadar bütün gücünü silahtan, öldürmeden ve kandan alan bir örgüt var. En iyi bildiği şey öldürmek, 'öldür kazan, öldür sindir' diyor. Böyle bir örgüt güçlendikçe canavarlaşıyor. Bu canavarın seçim sonrası ilk eylemidir."

Türkiye toplumunun ve İslami cemaatlerin bu konuya duyarlı olmalarını isteyen Yılmaz, "Baran'ın babası yıkılmış, annesi perişan halde. Eşi, çocukları var daha doğmamış bir bebeği var. Ne için, örgütün ideolojik hakimiyeti için. Kürtlükse herkes Kürt'tür ama eğer ideolojik hakimiyetse o zaman halkın bunu görmesi lazım. Bize yüzlerce saldırı var onlarca kardeşimiz şehit edildi ama görünen o ki yöntem değiştirdiler evlerimizde, iş yerlerimizde veya sokakta bize yönelecekler" diye konuştu.

Yılmaz, üyelerine sabırlı olmalarını ve provokasyona gelmemeleri uyarısında da bulundu.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından grup, HDP ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile PKK aleyhine slogan attı. Baran'ın cenazesi salavatlar eşliğinde 6-7 Ekim'deki izinsiz gösteriler sırasında şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yanına defnedildi. 

Aytaç Baran, dün saat 14.30 sıralarında Şehitlik semtindeki evinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda katledilmişti.

Aytaç Baran

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde bulunan Yeni İhya Der Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığını yürüten, 3 çocuk babası Aytaç Baran’ın yakınları, kentin varoş mahallelerinden sayılan Şehitlik ve Benusen’de yaptığı yardım çalışmalarından dolayı esnaf ve halk tarafından çokça seviliyordu.

Yakınları Baran’ın, çocukluğundan beri Kur’an dersi halkalarında bulunduğunu, 36 yıllık hayatının İslam’a hizmetle geçtiğini, gençlere ve çocuklara Diyarbakır’da birçok camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiğini ifade ettiler.

Aytaç Baran’ın hilim sahibi olduğunu belirten yakınları, onu tanıyan hiç kimsenin kendisinden incinmediğini, çok yardımsever biri olduğunu bu sebeple halk tarafından çok sevildiğini, şehadet haberini alan mahalle sakinlerinin büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirttiler.

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-0.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-1.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-3.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-4.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-5.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-6.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-7.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-8.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-9.jpg

aytac-baran-diyarbakir-pkk-sehid-10.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum