1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli
Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli

Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Muş'taki çeşitli köy okullarında atkı, bere, eldiven, kitap, kırtasiye malzemeleri, bot, mont ve elbiselerden oluşan hediye paketleri dağıttı.

27 Kasım 2018 Salı 15:43A+A-

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu gönüllüleri, başlattıkları “Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli” projesi kapsamında Fatih İlkokulu öğrencileri ile Kumluca ve Çatbaşı köylerinde okuyan öğrencilere atkı, bere, eldiven, kitap, kırtasiye malzemeleri; Kumluca ilkokulunda okuyan yetim çocuklar için de bot, mont ve elbiselerden oluşan hediye paketleri dağıttı.

Yardım dağıtımına topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş, Fatih İlkokulu 4.sınıf öğretmeni Ganimet Serbes ile topluluk gönüllüleri ve Fatih İlkokulundan öğrenciler katıldı. Yardım çalışmasıyla ilgili topluluk danışmanı Erdoğmuş şunları söyledi:” Bugüne kadar Muş’ta 35 köye ulaştık ve yaklaşık 6 bin öğrenciye dokunduk. Bu öğrencilerimize kırtasiye, kitap, bot, mont, atkı, bere, eldiven, oyuncak ve giysilerden oluşan çeşitli hediyeler ulaştırdık inşaallah bundan sonra da ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu sefer “Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli“  projesiyle Muş merkezde okuyan öğrencilerimizle köydeki öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Merkezde okuyan öğrencilerimizin ve velilerinin katkıları ile bizim gönüllülerimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla hediye paketlerini oluşturduk. Bu hediye paketlerine havaların soğumaya başlamasından dolayı atkı, bere ve eldivenleri ekledik. Atkı ve berelerimizin hepsi el örmesi, yurdumuzun çeşitli yerlerinden hayırseverlerimiz tarafından örülüp gönderildi. Bunların yanında okuma kitapları, kalem, silgi, kalemtraş, boya, resim defteri, top, balon, şeker ve tokalardan oluşan hediyecpaketlerini köy okulunda okuyan kardeşlerini ziyarete gelen akranları tarafından dağıtıldı. Ayrıca Kumluca köyünde okuyan yetim kardeşleri için de bot, mont ve kıyafetlerden oluşan hediye paketleri dağıttılar. Burdaki amacımız şehirde okuyan çocuklarımızın; köydeki okul ortamını görmelerini sağlamak, hediyeleşmeyi yaymaları, iyilikte ve paylaşmada bulunarak bunun pratiğini yaşamaları ve ihtiyaç sahiplerinin de ihtiyacını karşılamaktır. Yardımların ulaşmasında katkıları olan Üniversitemize, Muş Belediyesine, Fatih İlkokuluna, tüm gönüllülerimiz ile hayırseverlerimize  çok teşekkür  ederiz.”

Topluluk gönüllülerinden Türkçe 1. sınıf öğrencisi Resul Yıldırım: “Dünya iyilikle değişir. iyilikte bulunmak yardımlaşmak hem Müslüman olarak üzerimize vazife hem insan olarak üzerimize görevdir. Bir tebessümün sebebi olmak, çocukların yaşadığı mutluğu birlikte yaşamak tarifi edilmeyen bir duygudur. Yarınlarda bu çocuklar da büyüdüklerinde onlar da başkalarını mutlu etmek için çabalayacak ve böylece karşılıklı yardımlaşma pratiğe dökülmüş olacak. Biriktirdiğimizin bizim olmayacağını asıl paylaştıklarımızın bizim olduğu idrakine hep birlikte varmak ümidiyle…”

20181122_094643.jpg

20181122_095443.jpg

20181122_095845.jpg

20181122_100229.jpg

thumbnail_20181122_102949.jpg

thumbnail_20181122_103127.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum