1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehir Ünv. Öğrencileri: “Yeryüzü Mescit Bize”
Şehir Ünv. Öğrencileri: “Yeryüzü Mescit Bize”

Şehir Ünv. Öğrencileri: “Yeryüzü Mescit Bize”

İstanbul Şehir Üniversitesinde okuyan Müslüman öğrenciler üniversitede mescit açılması için “Yeryüzü Mescit Bize” sloganı ile eylem başlattı.

01 Kasım 2012 Perşembe 23:45A+A-

İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu (Eski) Kampüsü'nde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin ve çalışanların namaz kılmak için kullandığı büyük mescid bu sene kapatılarak depo haline getirildi. Üniversitede halihazırda bulunan ve aynı anda en fazla 5 kişinin namaz kılabildiği küçük mescid, maalesef ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Özellikle saatlerin geri alınmasından sonra mescid önünde uzun kuyruklar oluşuyor ve birçok öğrenci ders aralarında namazları yetişmediği için derslere geç kalıyorlardı.

Bu durum, üniversite yönetimine defalarca dile getirildiği halde yönetim bu konuya gereken önemi vermeyerek bu zamana kadar herhangi bir adım atmadı. Bunun üzerine, namaz konusunda hassasiyete sahip öğrenciler tarafından konuyu açıklayan bir bildiri hazırlandı ve mescid ile ilgili kesin ve kalıcı bir çözüm bulunana kadar üniversite bahçesinin, koridorların ve sınıfların mescid olarak kullanılacağı ifade edildi.

Bugün (1 Kasım 2012) üniversite bahçesinde cemaatle namaz kılınarak başlanan eylem, öğrenci ve çalışanlardan yoğun destek gördü. Öğrenciler namazdan sonra Suriye, Afganistan, Çeçenistan ve dünyanın tüm heryerinde zulüm gören ve Allah yolunda mücadele edenler için dua etmeyi de unutmadılar. 

sehir-universitesi-mescit-5.jpg

sehir-universitesi-mescit-1.jpg

sehir-universitesi-mescit-2.jpg

sehir-universitesi-mescit-3.jpg

sehir-universitesi-mescit-4.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum