1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sedef Kabaş hadisesinin gösterdikleri…
Sedef Kabaş hadisesinin gösterdikleri…

Sedef Kabaş hadisesinin gösterdikleri…

Sedef Kabaş’ın işlediği suça nasıl anlamlar yüklendi?

24 Ocak 2022 Pazartesi 10:45A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’nin değiştiği iddiası çok fazla dile getiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde muhafazakar kesimle bir “helalleşme” yaşadığını öne süren CHP bazı konularda toplumdan özür dilemeye bile hazır olduğunu ifade ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu 18 Kasım 2021 tarihinde “Başörtüsü yasağının doğru olmadığını hayatımın her alanında dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız. Aynı tabloların yaşanmaması için gelecekte iyi bir vizyon belirlemeliyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, helalleşmenin kucaklaşma olduğunu ifade ederek, iktidara gelmeleri durumunda başörtülü bir isme bakanlık görevi vereceklerini de vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri şaşkınlık oluşturmuştu. Muhafazakar çevrelerle ilişkisi olan isimleri büyükşehir belediyelere başkan adayı olarak koyan CHP, Ankara ve İstanbul’u bu sayede yıllar sonra kazanabildi.

Ancak değişimin bu kadar basit bir şey olmadığı ortada. Siyasi söylem üretmek adına bazı vaatler de bulunmak yeterli değil. Hatta yaşanan bazı hadiselere karşı CHP ve sol-Kemalistlerin yaklaşımı eski günleri aratacak cinsten!

Sedef Kabaş’ın çok ağır bir hakaretlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almasına karşın CHP’den önce hiçbir açıklama gelmedi. Ardından ise Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun kaldırılması için çalışma başlattıklarını duyurdular. Bu konu Haksöz’de işlendi.

Birileri Erdoğan’a hakaret edince aklına “yasal düzenlemeyi kaldıralım herkes hakaret etsin” şeklinde özetlenebilecek bir adım atmak gelen CHP mi değişti? Geçmişte AK Parti’nin attığı her adımı AYM’ye taşıyan CHP akıllara geldi!

Sedef Kabaş’ın iğrenç sözlerine sahip çıkan bir tek CHP değil. Sosyal medyada Kabaş resmen “ifade özgürlüğü savaşçısı” ilan edildi. Yani bir insanı sevmeyebilirsiniz ancak böylesi ağır hakaretler edilmesini nasıl -hem de bu kadar rahat- savunabilirsiniz oldukça şaşırtıcı!

Erdoğan'ın gündem yaratma peşinde olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu ise Kabaş'ın sadece bir deyim paylaştığını savundu!

Sol-Kemalistlerin diyaloğa açık hale geldikleri, iktidar olsalar bile geçmişteki gibi olmayacağı yönündeki “temennileri” dile getirenler hala bu kadar rahat mı? Rahatlarsa Uğur Dündar’ı hatırlamak gerek. Dündar hesap soracaklarının garantisini verdi malum!

Sedef Kabaş isimli gazeteci müsveddesi TV kanallarında Cumhurbaşkanına hakaret ederken onu savunan Uğur Dündar “hesap soracağız” dediği esnada yanında CHP ve İYİ Parti milletvekilleri vardı. Millet İttifakı’nın vaat ettiği değişim ve dönüşüm bu olsa gerek! Geçmişe dönüş!

Liberal iyimserliğinin bir neticesi olan "CHP değişti" söylemlerine kanmak oldukça sorunlu bir durum çıkartıyor ortaya. Kendisini siyasi olarak nerede konumlandıracağını bilemeyen muhafazakar seçmenin dikkat etmesi gereken bu tarz söylemler mültecilere ve dindarlara karşı bitmez bilmez bir kin duyan CHP-İYİ Parti iktidarına kapı aralıyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum