1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İlk Cumhurbaşkanına hakaret de suç olmaktan çıksın mı?
İlk Cumhurbaşkanına hakaret de suç olmaktan çıksın mı?

İlk Cumhurbaşkanına hakaret de suç olmaktan çıksın mı?

Cumhurbaşkanına hakaretin suç olmaktan çıkartılması için kanun teklifi hazırlayan CHP acaba 5816 sayılı kanun için de bir ‘iyilik’ düşünmez mi?

24 Ocak 2022 Pazartesi 00:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sedef Kabaş’ın Tele1 ekranında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı açık hakaret ifadelerinden sonra tutuklanması üzerine CHP harekete geçmiş ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının istismar edildiği iddiasıyla bu maddenin Ceza Kanunundan kaldırılması için bir kanun teklifi hazırlamış.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in imzasını taşıyan kanun teklifinde TCK'nın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen 299'uncu maddesinin yürürlükten kaldırılması isteniyor. Kanun teklifinin gerekçesinde, 299'uncu maddenin, "tarafsız, siyasi parti bağı bulunmayan" cumhurbaşkanları için tasarlandığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde ise "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla 160 bin 169 kişi hakkında soruşturma açıldığı ve 12 bin 881 kişinin mahkum edildiği belirtiliyor. Bu durumun 299'uncu maddenin suistimal edildiğini gösterdiği savunuluyor.

İyi, güzel, bizce de özel düzenlemeye gerek yok. Hakaret kime yapılırsa yapılsın ayrım gözetmeden yargılamaya tabi tutulsun, Cumhurbaşkanı’na özel bir prosedür işletilmesin! Peki ya Mustafa Kemal’e yönelik hakaret davaları? Acaba CHP onların da özel düzenleme olmaktan çıkarılmasını kabul eder mi?

Ne gezer? Bilakis o tür ithamlar üzerine açılan davalarda CHP her defasında ön saflarda koşmakta ve elde bayrak savcılık kürsüsüne sıçrama havasına girmekte.

O konuyla ilgili ne kadar yargılama var ki denilebilir? Olmaz tabi, en basit eleştiriyi bile anında dava ve cezalandırma konusu yaparsanız, Mustafa Kemal’i tabulaştırırsanız, kim nasıl ağzını açabilir ki?

Düşünün ki, Mustafa Kemal’e hakaret ettiğiniz iddiasıyla yargılanıyorsunuz ve karşınızdaki hakimin tepesinde koca bir resim ya da mask asılı. Oradan Mustafa Kemal sizi keskin bakışlarla süzüyor. Böyle bir durumu göze almak kolay bir şey mi?

HABERE YORUM KAT

17 Yorum