1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seçimin güvenliğini, ırkçılıkları ve nefret söylemleri ile meşhur isimler sağlayacakmış!
Seçimin güvenliğini, ırkçılıkları ve nefret söylemleri ile meşhur isimler sağlayacakmış!

Seçimin güvenliğini, ırkçılıkları ve nefret söylemleri ile meşhur isimler sağlayacakmış!

Altılı Masa olarak adlandırılan 6 muhalif siyasi partinin koordinasyonuyla oluşturulan, “Altılı Masa Seçim Güvenliği Komisyonu” 2023 seçimlerinde sandıkların güvenliğinden sorumlu olarak İlay Aksoy'un da yer aldığı bir komisyon kurdu.

07 Haziran 2022 Salı 11:07A+A-

HAKSÖZ HABER

2023 seçimlerinde oylarının çalınacağını iddia eden, kara propaganda ile kamuoyunu tedirgin bir ruh haline sürükleyen, gelecek planlarını seçimleri kazanma üzerine değil içi boş popülist söylemlere sıkıştıran muhalefet partilerinin, seçim güvenliğini sağlayacak isimler arasında; yalancılığı ve ırkçılığı ile nam salmış isimlere yer vermesi dikkat çekti.

6’lı Masa tarafından kurulan komisyonun, seçim öncesi alınacak önlemleri arasında; her partinin seçim kütüklerini YSK’dan alarak bunlar üzerinde çalışma yürütmesi, anormal sayıda seçmen kaydı ya da vefat gibi olası durumların takibi, sandık başı işlemlerini takip edecek kadroların belirlenmesi gibi maddeler bulunuyor. Sandık başında bekleyecek yaklaşık görevliler için eğitim de verilmesi planlanırken, altı parti için ortak seçim alt yapısı da oluşturulacağı ifade ediliyor.

Seçim takvimi boyunca ise sandık kurulu başkanları ve üyelerinin belirleme süreci de yakından takip edilirken, her siyasi parti seçim sürecinde düzenleyeceği miting, toplantı ve benzeri faaliyetler konusunda diğer ortak partileri bilgilendirecek. 6 parti buna ek olarak propaganda faaliyetlerinin sağlıklı, eşit ve adil şekilde yürütülmesi için iş birliği yapacağını ifade etti.

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı olarak görev yapan İlay Aksoy’un, yüzbinlerin katili Beşar Esed’e nazireler düzdüğü, Suriyelilere karşı nefret kampanyaları organize ettiği, ırkçı ve nefret yüklü söylemleriyle toplumun huzurunu kaçırdığı bilinirken, Demokrat Parti tarafından seçim güvenliği komisyonuna dahil edilmesi tepki çekti.

Göç İdaresi ve İçişleri Bakanlığı tarafından Suriyeliler ve diğer sığınmacılara dönük nefret yüklü söylemleri yalanlanan İlay Aksoy’un, seçimleri nasıl güvenceye alacağı merak edilirken, 6’lı Masa’nın kriterlerini de tartışmaya açtığı görüldü.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum