1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Seçim Sürecine Doğru Mülteciler
Seçim Sürecine Doğru Mülteciler

Seçim Sürecine Doğru Mülteciler

Seçim Sürecine Doğru Mülteciler üst başlığında "Siyaseti Hak Temelli Biçimde Birlikte Dönüştürmek" konulu yuvarlak masa toplantısı bugün (12 Ekim) İstanbul Medipol Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

12 Ekim 2021 Salı 12:59A+A-

İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi, siyaset ve mülteciler başlığı altında bir inisiyatifin inşa edilmesinin mümkün olup olmadığını tartışmayı ve 2023 seçim kampanyası dönemine ilişkin bir öneri raporu oluşturmayı hedefleyen programını bugün Medipol Güney Yerleşkesinde saat: 13.30'da düzenleyecek.

Türkiye’de 2023 Seçimleri yaklaştıkça, mültecilerin de siyasi kampanyalarda söylem itibariyle kullanılacağı inancı artıyor. Mültecilerin hedef alınacağı öngörülürken bunun engellenmesi için neler yapılabileceği konuşulacak. 

Nefret söyleminin, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının körüklendiği, mültecilere karşı olumsuz reaksiyonların daha da keskinleştiği ve böylelikle insan haklarına ve demokratik değerlere yönelik ciddi bir tehdit oluştuğu bir ortama sürüklenme endişesi, özgürlük, adalet ve barış gibi değerleri önemseyen herkesin çözüm üzerine birlikte düşünmesine ihtiyaç gösteriyor.

 

multeci-medipol-universitesi.jpg

 

Yaşanan olumsuzlukların mültecilerle ilişkilendirilerek siyasi partilerin seçim kampanyası gündemine taşınmasının toplumsal huzur ve barış bakımından doğurabileceği vahim sonuçları da göz önüne alarak, bu süreçte yasa yapıcılara, siyasi parti ve aktörlere, akademiye, ilgili uluslararası kuruluşlara, medyaya ve sivil toplum örgütlerine düşen sorumlulukları konuşmanın önemli olduğu tespit edilebilir.

İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi, bu kapsamda ilgili aktörlerin katılımıyla bir inisiyatifin inşa edilmesinin mümkün olup olmadığını tartışmayı ve 2023 seçim kampanyası dönemine ilişkin bir öneri raporu oluşturmayı hedefliyor.

Sığınmacılar, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, medya mensupları, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı ile düzenlenecek olan bu yuvarlak masa toplantısının gündeminde, ayrımcılığa karşı birlikte mücadele etmenin ve siyaseti hak temelli biçimde dönüştürmenin ve buna uygun bir yol haritası çıkarmanın imkanları da var.

HABERE YORUM KAT