1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seçim kaybettirecek seçim şarkısı…
Seçim kaybettirecek seçim şarkısı…

Seçim kaybettirecek seçim şarkısı…

'Türkiye Yüzyılı' vurgusuyla başlayan 'AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı' öncesi sanatçı Yücel Arzen'in bestelediği 'Söyle' seçim şarkısı yayınlandı.

13 Nisan 2023 Perşembe 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Erol Olçok’un 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde darbecilere direnirken katledilmesi sonrasında AK Parti’de ciddi bir sıkıntı baş gösterdi. AK Parti tanıtım ve reklam işleriyle yakından ilgilenen Olçok zamanında imza işler gerçekleştiriliyordu. Ak Parti’ye oy veren vermeyen herkesin aklına kazınan görseller ve tabi ki bir propaganda sürecinin en önemli parçası olan seçim şarkıları...

Bundan Böyle isimli parçayla başlayan serüven Hadi Bir Daha ve Recep Tayyip Erdoğan için yazılan Dombra uyarlaması ile milyonlarca insanın hafızalarında yer edinmişti. Dönemine dair özellikler taşıyan bu parçalar telefonlara çağrı sesi olacak kadar yaygınlığa ulaşmıştı.

Bu seçimlerde deprem gündemi sebebiyle hareketli parçaların yer alması beklenmiyordu. Ancak “Söyle” isimli seçim şarkısı belki de AK Parti’nin en kötü seçim şarkısı olma özelliğine sahip.

“Söyle” isimli parçada senfoni müziği tercih edilmesi zaten başlı başına bir hata. Seçmenin birlikte söyleyip eşlik edebileceği bir parça amaç propagandaysa daha mantıklı olacaktır. Ancak sıkıntı bundan çok daha büyük!

Kalbini hisset dinle atıyorken nabzında, damarlarındaki akan o asil kanda…” mevzubahis edilen parçadan alınan bu sözler Anıtkabir görselleri eşliğinde dinleyicilere aktarılıyor. Kemalizm’in sözlerini “söyleyen” seçim şarkısıyla mı kazanmak istiyorsunuz gerçekten? CHP, CHP gibi görünmeyerek seçim kazanmaya çalışırken AK Parti, CHP'nin ırkçı gençliğe hitabesine atıfta bulunuyor...

AK Parti değişimin mesajını vermekten öte işler yapmalı. Yoksa yaklaşan seçimlerde “damarlardaki asil kan” hamasetiyle hiçbir şey elde edemez. Bu sefer demagoji işe yarayacak gibi durmuyor!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum