1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sezgin Baran Korkmaz: Siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz!
Sezgin Baran Korkmaz: Siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz!

Sezgin Baran Korkmaz: Siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz!

ABD'li rahip Brunson'ın avukatı İsmail Cem Havalurt, Korkmaz'ın Brunson'ın ev hapsi sırasında kendilerini aradığını ve bazı yönlendirmelerde bulunduğunu belirterek "Brunson meselesine dahil olmaya çalıştı, istediği sonucu alamadı" dedi.

17 Haziran 2021 Perşembe 19:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün köşesinde Rahip Brunson’ın avukatı İsmail Cem Havalurt ile yaptığı röportajı yazdı. Röportajda Brunson’ın avukatı Havalurt çok ilginç ve yorumsuz iddialarda bulundu.

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili bugün iki farklı kaynak iki farklı veri ortaya koydu. İlk başta Cüneyt Özdemir kendi Youtube kanalında Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve kendisine bir link gönderdiğini söyledi. Gönderilen linkte, Ahmet Kaya’nın “Nereden Bileceksiniz” parçası çalarken Sezgin Baran Korkmaz’ın yeşil bir alanda bir ağacın dibinde oturmuş bir şeyler okuduğu görülüyor.

Bu linkin ardından yaklaşık bir saat kadar sonra Veyis Ateş’in yarın akşam saatlerinde Halk Tv’ye katılarak İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayacağını öğrendik. Sezgin Baran Korkmaz’dan maaş alıp almadığını “açık açık konuşacağım” dediği iddia edilen Veyis Ateş’in, ne diyeceği merak konusu olurken Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisine de değineceği düşünülüyor. SBK’nın ise hakkındaki iddialar artmaya devam ediyor.

Sezgin Baran Korkmaz’ın garip bir şekilde siyasi ve hukuki mevzulara dahil olma çabası olduğu iddia edilirken, neden böyle bir şeye giriştiği ise anlaşılamadı. Devlet içerisinde klikler olduğu iddiaları organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve Pelikancılar tarafından iddia edilmişti. Bu kliklerin aynı klikler olup olmadığı bilinmezken “her kirli işle anılanın” devlet içerisinde klikler olduğunu iddia etmesi de ilginç bulundu.

İşte o iddialar:

Brunson’ın avukatı Havalurt:

“O günlerde Brunson ev hapsindeydi. Korkmaz'ın avukatı "Görüşmek istiyoruz" dedi. Korkmaz, "Brunson'un hapiste kalmasını isteyen devlette klikler var, bunlarla mücadele ediyoruz. Brunson, A Haber'e çıkıp ‘Türk halkını seviyorum, iddialar doğru değil' desin" dedi. "Ne faydası olacak?" diye sordum. "Klikler arası çatışma var, elimiz güçlenir" dedi. Brunson'a ilettim. "Bence yapma" dedim. ABD'de hukuk bürosunu aradılar. "Kesinlikle yapmayın, uzak durun" dediler. Ertesi gün duruşmaya çıktık. Korkmaz da geldi. Sivilleri almıyorlardı. Bir şekilde girdi. Çıkışta ben açıklama yaparken, "O kadar çaba sarf ettik. Korkmaz'ın katkılarıyla oldu" dememi istedi. "Etmem" dedim. Brunson'un eşine yaklaşmaya çalışıyordu.

Uçağını Brunson'a tahsis ettiği doğru mu?

Tahliyeden bir önceki celse bana bir uçak kiralama faturası gösterdi. Brunson, onun uçağına binmedi.

Brunson ile tanışıyorlar mı?

Bir kere Korkmaz, arabulucu Katolik bir papazla Brunson'un evine geldi. Görüşmenin içeriğini bilmiyorum. Brunson temkinli ve soğuktu. Korkmaz, Amerika ile bağ mı kurmaya çalışıyordu, anlayamadım. Brunson meselesine dahil olmaya çalıştı. İstediği sonucu alamadı.

ABD'deki davasını çözmek için Brunson'u kurtaran adam görüntüsü vermek istemiş olabilir mi?

Sanırım, öyle. Osman Kavala'yı da dert etmişti. Bu davaya avukat olarak girmemi istedi. Yine ABD Büyükelçiliği'nde görevli Metin Topuz'un davasına girmeye çalışıyordu. O da olmadı.”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum