1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sayıştay Başdenetçisi Sayıştay'ı Eleştirdiği İçin Memurluktan Atıldı!
Sayıştay Başdenetçisi Sayıştay'ı Eleştirdiği İçin Memurluktan Atıldı!

Sayıştay Başdenetçisi Sayıştay'ı Eleştirdiği İçin Memurluktan Atıldı!

Sayıştay Başdenetçisi Burcu Kozba “hukuk ve etik dışı işlemlerin üzeri örtülmek istenmekte.” dediği için memurluktan atıldı.

22 Şubat 2019 Cuma 16:36A+A-

Milli Gazetede yer alan haberde konuyla ilgili şunlar kaydedildi:

“Sayıştay’da hukuk dışı işlemlerin üzeri örtülüyor” iddiasında bulunan Sayıştay Başdenetçisi Burcu Kozba’nın davası sonuçlandı. Burcu Kozba’nın kuruma hakaret ettiği ve savunma sınırını aştığı iddia edilmişti.

10 yıl önce zorlu süreçleri geçerek Sayıştay Başdenetçiliği adaylığına hak kazanan Burcu Kozba adaylık sürecini tamamlayamadan kurumdan çıkarıldı. Daha sonra mahkemeye başvuran Kozba mahkemeyi kazanarak işe iade hakkı kazanarak denetçilik sınavına girdi ve kazandı. Mahkeme sonrası özlük haklarının tam olarak iade edilmediğini öne süren Burcu Kozba tekrar 2. İdare Mahkemesi’ne dava açma kararı aldı.

Mahkeme süreci içerisinde duruşma salonuna Sayıştay’ı temsilen yeralan görevlinin doğru konuşmadığını ve yalan beyanda bulunduğunu söyleyen Kozba hakkında söylediği sözlerden dolayı kurum tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Hakarette bulunduğu gerekçesiyle ‘bir yıl kademe ilerlemesi’ cezası verildi.

HUKUK DIŞI İŞLEMLERİM ÜZERİ ÖRTÜLMEKTE

Sayıştay Başdenetçisi Burcu Kozba, mahkeme tarafından verilen bir yıl kademe ilerlemesi’ cezasına itiraz ederek tekrar mahkemeye başvurdu. Soruşturma Kurulu’nun raporuna ilişkin mahkemeye gönderdiği savunmasında Kozba, şu ifadeleri kullandı.

“Sırf bana disiplin cezası verilebilmesi için mevzuat hükümlerinin ve etik değerlerin bu kadar ayaklar altına alınmış olması beni üzdü. Soruşturma sürecinde görülen bazı hukuka aykırılıklar tespit ettim. Bu belgelerin doğrulukları konusunda tereddütlerim olsa da resmi belge. Hak arama hürriyetim çiğnendi. Kurumda daha önce yapılmış olan ve hali hazırda yapılmakta olan hukuk ve etik dışı işlemlerin üzeri örtülmek istenmekte.”

Kozba’nın, bu savunması da kurum tarafından hakaret sayıldı ve hakkında tekrar disiplin soruşturması açıldı. Mahkeme sonucunda “Savunma yapma sınırını aştığını” ve bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulmasına neden olan disiplin suçunu tekrar işlediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum