1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Savaşın Çocuklarında Mezuniyet Sevinci
Savaşın Çocuklarında Mezuniyet Sevinci

Savaşın Çocuklarında Mezuniyet Sevinci

İstanbul'da faaliyet gösteren Muhacir Okulunun öğrencileri buruk bir mutluluk yaşadılar.

17 Haziran 2014 Salı 10:30A+A-

İMKANDER’in her yıl büyüyerek devam eden muhacir okulunun dördüncü yılında eğitim gören öğrenciler mezuniyet belgelerini alarak mezun oldu.

İMKANDER Muhacir okulunda eğitim gören öğrencilerin gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından program küçük muhacir çocukların okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Küçük yaşlardaki çocukların ezberden okuduğu Esma ül Hüsna ve Hadisler göz doldurdu. 

“Bu sahne bir ümmet olduğumuzu gösteren anlamlı bir sahnedir”

Bodrumlarda başlayan muhacir okullarınınbüyüyerek geliştiğini ifade eden İMKANDER Başkanı Murat Özer, “Çocuklarımız birçok bedel ödedikten sonra bize sığındı. Şehit düşen babaları tarafından bizlere emanet bırakılmış kişilerdir. Bir bodrum katında başladığımız eğitim hayatı birçok büyük ve geniş mekânlarla artarak devam etti. İlk etapta az sayıda olan öğrencilerle başladığımız eğitimler şimdi yüzlerce öğrenciye ulaştı. Muhacir çocuklara bu ülkede kendilerini yabancı hissetmemeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

İlk etapta çocuklarımız Türkçe bilmiyordu ama aldıkları eğitim sayesinde Türkçelerini de geliştirdiler. Ailelerimiz de öğrenciler gibi eğitimden geçti. Bugün burada birçok ırktan çocukları gördüğünüz bu sahne ümmetimizin her bir ferdini barındıran ve tek bir ümmet olduğumuz bilincini gösteren anlamlı bir sahnedir. Bu noktada eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Program öğrencilere verilen mezuniyet belgeleri ve ilk üçe giren öğrencilere verilen hediyelerin ardından sona erdi. (İLKHA)

muhacir-okulu-2014-mezuniyet.jpg

muhacir-okulu-2014-mezuniyet11.jpg

HABERE YORUM KAT