1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Saraçhane’den Adaviyye’ye 7 Gün Sona Erdi (FOTO)
Saraçhane’den Adaviyye’ye 7 Gün Sona Erdi (FOTO)

Saraçhane’den Adaviyye’ye 7 Gün Sona Erdi (FOTO)

Adeviyye'de "darbeye karşı direniş"e destek olmak için Saraçhane'de başlatılan 7 günlük etkinlik dün gece son buldu.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 18:46A+A-

İstanbul'da Fatih ilçesinde bulunan Saraçhane Parkı'nda, Genç Hareket öncülüğünde, Suriye ve Mısır'da yaşanan acıları paylaşmak ve haksızlıklara tepki göstermek amacıyla düzenlenen "Kardeşlik, Adalet, Özgürlük İçin 7 Gün 7 Saat Etkinlikleri" dün akşam son buldu.

Etkinliğin son gününde Adeviyye Meydanı'na canlı olarak bağlanıldı. 'Darbeye karşı 1 milyon insan' eyleminin yapıldığı Adeviye Meydanı'a canlı bağlantı kurulduğu anlarda meydan Türkiye sloganlarıyla inledi. Mısır, Suriye ve Filistin gibi Müslüman coğrafyasında kardeşlik, adalet ve özgürlük için Saraçhane Parkı'nda toplanan Genç Hareket üyeleri, kurulan yer sofralarında iftar yaptıktan sonra akşam ve yatsı namazlarını kıldı, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Saraçhane Parkı'nın girişine "Adeviyye'ye kardeş meydan Saraçhane'ye hoş geldiniz'' pankartı asıldı. Parkta, Türkiye, Mısır, Filisin ve Suriye bayrakları ile ünlü yazar, düşünür ve devlet büyüklerinin sözlerinin yer aldığı posterler asıldı.

Mısır'daki Adeviyye Meydanı'nın görüntüleri ve yapılan konuşmalar gece boyunca dev ekranlardan canlı olarak yayınlandı.

Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, heyecan, azim ve kararlılığı 7 gün boyunca Saraçhane Parkı'nda yaşattıklarını ve Adeviyye'deki kardeşlerine karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

Parktaki vicdanların Fatih'e, İstanbul'a sığmadığını ifade eden Kızılkoca, ''Mazlum coğrafyada, 'beni duyan, derdimle dertlenen var mı, bir ümmet ruhu var mı?' diyenlerin sinelerini, gönüllerini okşadık. Mısır'daki kardeşlerimiz çok zor elde ettikleri özgürlüğü terk etmeyeceklerdir. 'Arzumuz şehadet' diyen bir neslin kolay sindirilemeyeceğinin farkına vardılar. Adeviyye'de nöbet, şehit haberlerine, yaralılara rağmen sürüyor. Her gün tehditler savruluyor. 'Meydanları boşaltın' diye süreler veriyorlar'' diye konuştu.

Direniş ruhunun kendilerini de etkilediğini vurgulayan Kızılkoca, "Nöbet şuuru devam edecek. Biz Allah'ın izniyle meydanları terk etmeyeceğiz. Sesimiz kısılana kadar Allah'a dua edeceğiz" dedi.

Konuşması aynı zamanda Arapçaya çevrilen İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney de Allah'ın, Mısır'da yaşayanlarla kendilerini kardeş yaptığını söyledi.

Güney, "Biz bu alanlara gelirken ne istediğimizi bilerek geldik. Bunun karşılığında bedeli ne olursa olsun korkmadan geldik. Sadece Kahire'deki kardeşlerimizle İstanbul'daki fiziki ayrılık kadar ayrılığımız var, onun dışındaki ayrılıkları kabul etmiyoruz'' dedi.

İradelerinin, halkın seçmiş olduğu Muhammed Mursi özgür oluncaya kadar devam edeceğini kaydeden Güney, şöyle konuştu:

"Kahire'deki kardeşlerimiz direnişin mekanını Adeviyye Meydanı olarak seçmişler. Bugün İstanbul'da özgürlük ve dayanışmanın yaşanmış olduğu Saraçhane Meydanı'nın adının 'Adeviyye Özgürlük Meydanı' olmasını teklif ediyoruz. Burada tekrar ilim, irfan, hikmet ve özgürlük Adeviyye ismiyle İstanbul'da berekete dönüşecek. Bu özgürlüğün bereketi Mısır'a, Suriye'ye, Filistin'e, Irak'a, Afganistan'a, Türkistan'a, kısacası Müslümanların mücadele ettiği her yere yansır inşallah."

Güney, darbecilerin işinin hem dünyada hem de ahirette zor olduğunu ifade ederek, kendilerinin sırtlarını Allah'a dayadıklarını, başka kimseden medet ummadıklarını, bu yolda mücadele ederken asla yanlış yapmayacak ve yanlışa da izin vermeyeceklerini kaydetti.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Aktüre de Mısırlıların, Filistinlilerin, Suriyelilerin yanında olmak için böyle bir program hazırladıklarını, çok sayıda projenin ortaya çıktığını, birçok kamu kuruluşu ve belediyenin de kendilerine destek olduğunu söyledi.

Aktüre, firavuna karşı Hz. Musa'nın yanında yer alan müminler olduğunu belirterek,  ''Bugün de bizler tüm emperyal güçlere karşı buradayız. Birçok zorluklar yaşanıyor. Bizler inanmış insanlarız. Allah'ın bizi imtihan ettiğini bilen insanlarız. Bugün acı çekmiş olsak da kazananlar bizleriz. Çünkü biz iman ettik" dedi.

Etkinliğe katılanlar, ''İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam'' ve ''Defol Sisi, seninleyiz Mursi'' sloganları atarak, meşale yaktı.

Adeviyye Meydanı'ndan görüntülerin verilmesiyle devam eden etkinlik, sahurla son bulacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum