1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sapkınlıkla Mücadelede Toplumsal Adaleti Tesis Etme Sorumluluğumuz
Sapkınlıkla Mücadelede Toplumsal Adaleti Tesis Etme Sorumluluğumuz

Sapkınlıkla Mücadelede Toplumsal Adaleti Tesis Etme Sorumluluğumuz

“Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde...” kalıbıyla başlayıp sapkın görüşlerini ülke içinde dikte etmeye çalışanların tutumundan bahseden Alpay, sapkınlıkla olan mücadelede toplumsal olarak bazı niteliklere sahip olmadan başarılı olamayacağımızı vurguluyor.

01 Mayıs 2020 Cuma 10:07A+A-

Kenan Alpay'ın yazısı:

Muhataplarımız o kadar ahlaksız ve arsız ki bunların irrite edici sapkınlık ve azgınlıklarına cevap yetiştirmekten ülke ve dünya gündemini doğru düzgün tartışamıyoruz. Adana Seyhan’da 19 yaşında Ali Hemdan el-Hasani adında gencecik bir çocuk “polisin dur ihtarına” uymadığı için kalbinden vurulup öldürüldü. Bu acı olay üzerine bizim payımıza “polis ve jandarmanın meşru müdafaa olmadan hiç kimseye hedef alarak ateş edemeyeceği” kaidesini yüksek sesle konuşup yazmak yerine “polise başka çare bırakmadı” gibi serserice düzülen manşetler okumak düşüyor. Bu durumda genel kanı “madem dur ihtarına uymadı o zaman polis ve jandarma da ateş edip vurur” gibi tamamen hukuksuz, kanunsuz ve vicdansız bir pratiğe mazeret hazırlamaya soyunuyor.

Esası Konuşturmayan Sapkın Gürültücüler

Anayasa Mahkemesi tarafından KHK’larla polise tanınan bazı yetkileri iptal etmesi üzerinde de konuşamıyoruz mesela. Küçük görmek, hafife almak doğru değil çünkü devamını gelmesini istediğimiz türde ileri doğru bir adımdır. AYM internet abonelerine ait kimlik bilgilerinin kişisel veri niteliğinde olduğu belirterek kullanıcıların kimlik bilgilerine ulaşma ve sanal ortamda araştırma yapma yetkisini Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. Ayrıca KİT’lere alınacak personele dair güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmasına yönelik kanuni düzenlemeyi de kişisel verilerin korunması hakkı bağlamında iptal etti. Peki, malum ahlaksız ve arsız cephenin bileşenleri ne yapıyor? Bir taraftan Afrin’de PKK tarafından bomba yüklü bir petrol tankeriyle işlenen büyük katliamın faili PKK/PYD’yi saklamaya gizlemeye kalkışıyor. Diğer taraftan da zina ve cinsel sapkınlık siyasetini meşrulaştırıp toplumsal bir forma dönüştürmek için gündemi bütün boyutlarıyla ahlaksız bir kavgaya sürüklemeye girişiyorlar.

Yazının Devamı >>>