1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sapkınların cinsiyeti pasaportlara “X” olarak işlenecek!
Sapkınların cinsiyeti pasaportlara “X” olarak işlenecek!

Sapkınların cinsiyeti pasaportlara “X” olarak işlenecek!

ABD, “cinsiyet eşitliği” adı altında sapkınlığa yeni bir meşruiyet alanı sunacak. ABD uygulamaya aldığı yeni bir kararla vatandaşlarının pasaportlarında 'X' adlı yeni bir cinsiyet hanesi bulunacak.

11 Nisan 2022 Pazartesi 11:36A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD vatandaşlarının Pasaport başvurularında cinsiyet hanesinde kadın ya da erkek seçeneğini işaretlemeleri gerekmeyeceği ifade edilirken cinsiyet eşitliğine vurgu yapıldı.

Başvuruda bulunanların artık kendilerini kadın ya da erkek seçeneklerinin dışında ''X'' olarak da ifade edebilme imkanına kavuşacağı belirtilirken sapkınlığa meşruluk kazandırmaya devam edildiği görüldü. İnsanın erkek veya kadın olmak haricinde başka bir cinsiyeti varmış gibi davranan, aldıkları sözde özgürlükçü, eşitlikçi kararlar ile ahlaklarını yeniden sorgulatan ülkelerin bu kararına yine en büyük destek ahlaksızlık ve sapkınlığı normal bir durum olarak dayatan LGBTQ çevrelerinden geldi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin aldığı bu kararla, ahlaki gerekçeler ve anormal bir durum olduğunu ifade eden eyaletlerin özel kararlarını aşmayı planlıyor. Cinsiyette üçüncü seçenek kararıyla, Amerikalıları trans bireyler karşıtı bazı eyalet yasalarına karşı korumayı hedefledikleri yorumuna Biden yönetiminden eşitlik vurgusu yorumları geliyor.

Aktivistler yeni uygulamayı bir dönüm noktası olarak görüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz ay cinsiyeti X olarak işaretleyebilme seçeneğinin gelecek yıl pasaport dışında başka belgeler için de geçerli olacağını söylemişti.

Birleşik Devletler’de geçtiğimiz yıla kadar, cinsiyet değişikliğini pasaportlarına yansıtmak isteyenlerin önce doktordan bir belge almaları gerekiyordu. Bu yeni karar sonrası ise kendilerini transbirey ya da mevcut ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışında gören 1 milyondan fazla Amerikalı için sapkınlığını ifade etmek daha kolay hale gelecek.

Bu kararın duyurusu da ilginç bir günde geldi. Duyuru her yıl 31 Mart'ta transeksüelleri kutlayan Transgender Görünürlük Günü öncesinde gerçekleştirildi. ABD'nin LGBTQ hakları özel diplomatik elçisi Jessica Stern de ABD pasaportlarına X cinsiyet işareti eklemenin "önemli bir adım" olduğunu söyledi.

Sapkınların elçisi, “Üçüncü bir cinsiyet belirtecinin eklenmesi, ABD'yi idari sistemlerimizin ABD vatandaşları arasındaki cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi ve cinsiyet özelliklerinin çeşitliliğini hesaba katmasını sağlamaya itiyor. ABD pasaportlarında X cinsiyet belirteçlerinin verilmesi yeni tanımlar veya haklar oluşturmaz. Bu politika değişikliği pasaport sahibinin gerçek kimliğini tanır." diyerek meşruiyet kazandıklarını ifade etti.

Kaynak: NBC News

HABERE YORUM KAT

2 Yorum