1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şapka takmayanları asanlar başörtüsünü mü savunuyor?
Şapka takmayanları asanlar başörtüsünü mü savunuyor?

Şapka takmayanları asanlar başörtüsünü mü savunuyor?

Kadının giydiği çarşafa 'karışılsın mı karışılmasın mı' tartışmalarında 'karışılmasın' kararı aldıran CHP, kadı'nın kıyafetine müdahale etmeyi, şapka giymeyi zorunlu tutmayı ve kılık kıyafeti modernize etmeyi marifet saymıştı.

06 Ekim 2022 Perşembe 23:58A+A-

HAKSÖZ HABER

"Bildiğiniz gibi ben genel başkanlık görevine seçildikten sonra başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakan yönetmelik düzenlemelerine itiraz etmedim" diye yaptığı o 'muhteşem yiğitliği' hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi hesaplar yapmadan 'yarayan bir kanayı tamamen kapatmak' istediğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'kadınların giyim kuşamı (başörtüsü yasaklarını kast ettiği tahmin edilen) üzerinden oy toplamakla ve samimi olmamakla itham eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yıllar önce 'bez parçası' olarak tanımladığı başörtüsü hakkında bugün 'güvence verilmesi gerektiğini' savunarak samimi pozlar veriyor. Üstelik geçmişte sarf ettiği sözler hakkında herhangi bir özür beyanında bulunmadan!

Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci Fikret Bila ile yaptığı röportajda: ''Biz kadının kılık-kıyafetinin siyasetin konusu olmaktan, üzerinde siyaset yapılan alan olmaktan çıkarılmasını istiyoruz. Siyasi olarak istismar edilmesini istemiyoruz. Bu görüşümüz yeni de değil. Daha 1935 yılında CHP'nin bu görüşü ortaya çıkmıştır. 16 Mayıs 1935 tarihinde yapılan ve toplantıda 'kadının çarşafı yasaklansın mı, yasaklanmasın mı' konusu 4 saat tartışılmış ve 'kadın kıyafetine karışılmasın' kararı çıkmıştır. Biz de bu görüşteyiz. Kadının kıyafetine karışılmasın. Ne giyeceğine kadın karar versin''  ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca ''Ben görüşümü açıklarken yasa teklifini verirken herhangi bir siyasi hesap yapmadım. Özel bir gün seçmedim. Gündem hesabı da yapmadım. Çok önemli gördüğümüz bir yarayı kesin olarak kapatmak için yaptım. Bildiğiniz gibi ben genel başkanlık görevine seçildikten sonra başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakan yönetmelik düzenlemelerine itiraz etmedim'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum