1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sapanca’da Suriye İntifadası Selamlandı
Sapanca’da Suriye İntifadası Selamlandı

Sapanca’da Suriye İntifadası Selamlandı

2011 yılı Mart ayında başlayan Suriye İntifadasının üçüncü yıldönümü Sapanca’da kılınan gıyabi cenaze namazı ve okunan basın açıklaması ile anıldı.

16 Mart 2013 Cumartesi 02:18A+A-

Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına İHH ve SABED tarafından organize edilen programda Sapanca Rüstempaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Platform Sözcüsü Ömer SEVİM tarafından okunan basın açıklaması ile sona erdi.

sapanca-suriye-20130315-01.jpg

sapanca-suriye-20130315-02.jpg

sapanca-suriye-20130315-03.jpg

Basın Açıklamasının tam metni aşağıdadır:

SURİYE İNTİFADASINA BİN SELAM

Bismillahirrahmanirrahim

Suriye’nin aziz ve onurlu halkının direnişini, özgürlüğe adanmış yüreklerini bizler de yürekten selamlayarak açıklamamıza başlıyoruz:

Bundan iki yıl önce Suriye’de duvarlara “hürriyet” yazan o çocuklar ne kadar cesur ve ne kadar kararlı olduklarını ispatladılar.

2011 yılı mart ayında Suriye’de duvarlara  “eş şahb yurid iskat en nizam” yazan gençler İslam ümmetinin ne kadar güçlü, ne kadar onurlu olduğunu gösterdiler.

Suriye’nin Katil Baas rejimine direnen o gençlerine, yaşlılarına, kadınlarına, erkeklerine ve o masum çocuklarına teker teker hürmet ve dualarımızı gönderiyoruz. Suriye’de özgürlük tutkusuyla kenetlenmiş bu yürekli halkın direnişine ve zulme boyun eğmeyişine şahidiz, şahitlik ediyoruz.

Ya Allah menne gayrek Ya Allah diyerek haykıran bu onurlu halkın Allah’tan başka hiç kimseden yardım beklemediğini görüyor ve onları örnek alıyoruz.Bizler de Hama, Humus, Halep, Deraa ve diğer şehirlerde tevhid bayrağını yükselten Müslümanlara Rabbimizden yardım diliyoruz.

Bugün hala her gün Şam’ın caddelerinde, Halep’in çarşılarında, Hama ve Humus’un semalarında ve Deraa’nın sokaklarında “yallah irhal ya Beşşar” nidaları yükseliyor.

Suriye intifadası İslam ümmetinin onuru olmaya devam ediyor. Rabbimiz Allah’tır dedikleri için ateş dolu hendeklere atılan Ashabı Uhdud gibi Suriye’nin şerefli halkı da; Rableri olan Allah’ın yolunda canları pahasına, kanları pahasına kendi onurları yanında tüm ümmetin onurunu da kurtarıyorlar.

Suriye intifadasına sahip çıkmak farzdır. Suriye halkına yardım etmek farzdır. Suriye halkının direnişini desteklemek farzdır. Sakarya’nın duyarlı insanlarını selamlayarak açıklamamızı bitirirken son olarak şunu vurgulamak istiyoruz:

Dünya gelip geçicidir, evlerimiz gelip geçicidir, mallarımız mülklerimiz makamlarımız gelip geçicidir. Rabbimiz nazarında kalıcı olan ise sadece ıslah edici amellerimizdir.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum