1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şangay'da karantina günlükleri: Açlığın etkisi ile yağmalamalar başladı
Şangay'da karantina günlükleri: Açlığın etkisi ile yağmalamalar başladı

Şangay'da karantina günlükleri: Açlığın etkisi ile yağmalamalar başladı

Koronavirüs önlemlerinin yeniden alındığı Çin'in Şangay kentinde karantinaya alınan milyonlarca insan açlık ve kıtlık ile boğuşuyor. Açlıktan ölmek üzere olduğunu ifade eden Şanghay sakinleri süpermarketi yağmaladı.

11 Nisan 2022 Pazartesi 14:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Sıfır vaka politikası olduğunu belirten ve insanları eve hapseden Çin'de marketler yağmalanırken, insanlar kısıtlamalar nedeniyle yaşatılan insanlık dışı durumları protesto ediyor.

Aydınlık gazetesi gibi Çin propagandasına başvuran basın araçları Çin'in Şangay kentinde yaşanan karantina protestolarını "eğlence" olarak sunadursun açlığın etkisiyle birçok insan marketleri yağmaladı. 

Dünya, koronavirüsün ilk görüldüğü ülke olan Çin'den gelen görüntüleri tartışıyor. Sıfır vaka politikasından vaz geçmeyen Çin, milyonlarca vatandaşını karantinada (evlerinde) tutmaya devam ediyor. O kentlerden birisi olan Şangay'da tedarik sıkıntısı yağmalama olaylarının yaşanmasına neden oldu.

Yetkililer bölge sakinlerine temel ihtiyaçlarının verildiğini belirtirken gelen görüntüler gerçeğin çok farklı olduğunu gözler önüne serdi. İnsanların bir süredir şikayetçi oldukları gıda ulaştırmama krizinin devam ettiği görülürken, temel ihtiyaçlarından mahrum bırakılan insanların hükümete öfkeli oldukları belirtildi.

Bir marketin yağmalandığı anlara dair görüntüler,

 

Sıfır vaka politikası ve tüm önlemlere rağmen sadece Şangay'da son 24 saatte 26 bin Kovid-19 vakası kayıtlara geçti. Kente 160 bin hasta kapasiteli 100'den fazla hastane inşa edilmişti. 

 

Çığlıklı protestolar

Kimsenin evinden çıkmasına izin verilmeyen Şangay’da halk, tüm yiyeceklerinin tükendiğini belirterek yetkililere tepki gösteriyor.

Kent sakinleri, gıda tedariki yapılmaması nedeniyle evlerinin pencerelerinden çığlık atıp yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Kentte evinden çıkarak sokağa inen bir kişinin polis tarafından durdurulduğu, kimi yerleşimcilerin ise şiddet gördüğü olayların artarak devam ettiği belirtiliyor.

İnsanların evlerinden çığlıklar atarak protestoda bulunduğu anlar,

Rus ve Çin propagandasının Türkiye distribütörü Aydınlık gazetesi ise çığlıklı protestolar için Şangay'da çevrimiçi olarak düzenlenen bir partiden” dedi. Beyaz kamuflaj giyen sağlık çalışanlarının site içerisindeki tavırları için Aydınlık, “Beyazlar içindeki site gönüllüleri de aşağıda site sakinlerinin moralini yükseltmek için destek veriyorlar.” propagandasına başvurdu.

Sitelerde yaşayan insanların kapı önlerindeki protestoları,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum