1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sakaryada'ki İkinci Patlamada Detay: Patlayıcıları Çakıl Kamyonuna Yüklemişler
Sakaryada'ki İkinci Patlamada Detay: Patlayıcıları Çakıl Kamyonuna Yüklemişler

Sakaryada'ki İkinci Patlamada Detay: Patlayıcıları Çakıl Kamyonuna Yüklemişler

Sakarya'da meydana gelen ikinci havai fişek faciasında yüklemeyi profesyonel jandarma timi yaptı ancak araç belediyenin çakıl kamyonu ve bu konuda eğitimli olmayan şoförüydü.

10 Temmuz 2020 Cuma 09:30A+A-

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçiye mezar olan havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından bugün de fabrikanın mühimmatlarını taşıyan kamyon havaya uçtu. 3 askerin şehit olduğu, 11 jandarma personeli ile kamyon şoförünün yaralandığı patlamada Karar'ın ulaştığı bilgilere göre, patlayan kamyonun şoförü Fatih Üretmen, çakıl ve kum taşıyan belediye işçisi. Yüklemeyi yapan profesyonel jandarma timi olmasına rağmen patlayıcıları Hendek Belediyesi'ne ait çakıl kamyonuna yüklenmesi ve şoförün bu konuda eğitimli olmaması faciaya kapı araladı. Patlamadan sonra ikinci sevkiyatın yapılmak istendiği ancak diğer şoförün buna itiraz ettiği de öğrenildi.

Hendek-Taşkısığı arasında birçok yerleşim birimi bulunuyor. Daha erken bir patlama da facianın boyutları katlanabilirdi. Patlamada yaralanan şoförün durumunun da ağır olduğu belirtildi. 

KAYIP İŞÇİ BULUNMADAN İKİNCİ FACİA

Sakarya'nın Hendek ilçesinde MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda geçen meydana gelen patlamada 7 işçi hayatını kaybetmiş, 114 işçi de yaralanmıştı. Bir kişiye de henüz ulaşılamadı.

Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda daha önce de defalarca patlama yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Dün de Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde şiddetli patlama meydana gelmişti. Patlama, Hendek ilçesinde 3 Temmuz'da patlayan havai fişek fabrikasının malzemelerini taşıyan kamyonda yaşanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT