1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sahi Siz Niye Nusra Cephesi’ne İlişkin Tavrınızı Değiştirmiyorsunuz?
Sahi Siz Niye Nusra Cephesi’ne İlişkin Tavrınızı Değiştirmiyorsunuz?

Sahi Siz Niye Nusra Cephesi’ne İlişkin Tavrınızı Değiştirmiyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emperyalist güçlerin PKK-PYD bağlamında sergiledikleri ikiyüzlülüğe sürekli dikkat çekiyor ama Türkiye’nin Nusra Cephesi’ne ilişkin tutumu da aynen devam ediyor!

22 Haziran 2016 Çarşamba 15:43A+A-

Haksöz Haber

ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya; Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye siyasi, askeri, mali her türlü desteği sunuyor, gerekçe olarak da bu örgütün IŞİD’e karşı savaştığını ileri sürüyorlar. Bu gerekçeye karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ısrarla IŞİD’e karşı savaşmanın desteklenmek için yeterli kriter olduğu söylendiği halde Nusra Cephesi’nin neden “terör örgütü” olarak kabul edildiğini sorguluyor.

Dün sivil toplum kuruluşlarına verdiği iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çelişkiye bir kez daha vurgu yaptı. Erdoğan; ABD, Avrupa ve Rusya'nın PYD'ye verdiği desteğe dönük eleştirilerine devam ederken, “terör” konusunda ikiyüzlü davranıldığını ifade ederek “PYD DAEŞ'e karşı savaşıyorsa El Nusra da canla başla savaşıyor ona neden terör örgütü diyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, emperyalistlerin çelişkilerine dikkat çekmeye devam ediyor ama Türkiye’nin tutumunun ne kadar tutarlı olduğuna ise herhalde hiç bakmıyor!

Türkiye Nusra Cephesi’ni epey bir zaman önce Bakanlar Kurulu kararı ile el-Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesine eklemişti. Oysa “terör örgütü” olarak tanımlanan Nusra Cephesi, Suriye’de zalimlere karşı mazlumların safında büyük fedakarlıklarla mücadele etmekte. Cumhurbaşkanı, muhataplarının tutarsız olduğunu, ikiyüzlü olduğunu söylerken gayet haklı ama Türkiye’nin küresel haramilere şirin görünmek için alelacele aldığı bir kararla Suriye halkının savunucusu bir örgütü “terörist” kategorisine dahil etmesinin ne kadar adil ve tutarlı bir karar olduğu tartışılmalı!

Sonuçta istediğin kadar protesto et, feryad et, zalimliklerini haykır, “adamlar” bildiklerini okuyorlar! Peki, biz neden “adamlar”ın belirlediği çerçevenin dışına çıkamıyoruz?

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

10 Yorum