1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Peşinde, Yöneticiler Lüks Otel'de Toplantı Derdinde!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Peşinde, Yöneticiler Lüks Otel'de Toplantı Derdinde!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Peşinde, Yöneticiler Lüks Otel'de Toplantı Derdinde!

Fahrettin Koca hergün Bilim Kurulunu toplayarak koronavirüs için alınan önlemlerin sahadaki yansımalarını kontrol ederek yeni tedbirleri masaya yatırırken, yüzlerce Sağlık Yöneticisi Antalya’da lüks Hotel’de kongre düzenliyor.

06 Mart 2020 Cuma 22:07A+A-

Dünya Koronavirüs için adeta alarm durumuna geçmişken, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca hergün Bilim Kurulunu toplayarak koronavirüs için alınan önlemlerin sahadaki yansımalarını kontrol ederek yeni tedbirleri masaya yatırırken, yüzlerce Sağlık Yöneticisi şuan Antalya’da Devlet-Sağlık Çalışanı ilişkisini konuşacağız diyerek lüx Hotel’de kongre düzenliyor.

Kısa adı İSAY olan, İstanbul Sağlık Yöneticileri Derneği tarafından 5-8 Mart tarihlerinde Rixos Sungate Hotel’de düzenlediği duyurulan Kongre’nin finansman konusu da tartışmalara yol açtı.

Saglikpersonelihaber sitesinin haberine göre; yüzlerce Kamu Sağlık yöneticinin uçak ve lüks oteldeki konaklamasını kim yada kimlerin finanse ettiği merak konusu oldu.  Kongreyi düzenlediğini duyuran derneğin daha yeni kurulması, 1 yıl gibi bir zaman içerisinde kurularak yüzlerce sağlık yöneticisinin uçak bileti, 3 gün 3 gecelik lüks otel konaklama giderlerini hangi finansman kaynağı ile karşıladığı da tartışma yarattı.

Dünya son derece zor zamanlardan geçerken, özellikle Sağlık Bakanlığının koronavirüsü nedeniyle adeta alarm duruma geçmişken, İstanbul Sağlık Yöneticileri Derneğinin İstanbul’da toplantı düzenleyecek yer bulamamış gibi Antalya’da Lüks Otel’de toplantı düzenlemesi birçok tartışmayı da beraberinde getirmiş durumda. Taraflı tarafsız tüm kesimlerin koronavirüs çalışmaları konusunda takdirini kazanmış durumda olan Dr. Fahrettin Koca son yaptığı açıklamada , "Avrupa tedbirler konusunda çok yavaş. Bu ihmalkâr tavrın dünya insanına ödeteceği bir bedel var. Avrupa sığınmacıları anında risk olarak gördü, Koronavirüs’ü risk görmedi." diyerek Avrupanın ihmalkar tavrını ortaya koyarken, yüzlerce sağlık idarecisinin 3 günlük Lüks Hotel kongresi tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum