1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sağlık Bakanlığı Suriyeli mazlumları zor duruma düşüren kararını gözden geçirmeli!
Sağlık Bakanlığı Suriyeli mazlumları zor duruma düşüren kararını gözden geçirmeli!

Sağlık Bakanlığı Suriyeli mazlumları zor duruma düşüren kararını gözden geçirmeli!

İdlib’den Türkiye’ye gelenlerin tedavi ücretleri hakkında ortaya atılan iddiaların araştırılması gerekiyor!

30 Eylül 2021 Perşembe 14:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Al-Monitor’ün iddiasına göre Sağlık Bakanlığı İdlib'de tedavi edilemediği için Türkiye'ye getirilen hastaların tedavi masraflarını artık hastaların kendilerine ödettirme uygulaması başlattı. Oysa bu insanların tedavi masrafını karşılamak bir yana karınlarını doyurmak için dahi imkânları yok! 

Babülhava sınır kapısının tıbbi koordinasyon ofisi yetkililerinin Al-Monitor’e yaptıkları açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme sebebiyle İdlib’ten Türkiye’ye tedavi olmak amacıyla gelen 120 hasta tedavileri gerçekleştirilmeden geri döndü. Aynı durumda şuan İdlib’te 600 hasta olduğu bilgisini de paylaşan yetkili İdlib’te imkansızlıklar sebebiyle bu insanların Türkiye’yi tercih ettiğini ifade ediyor.

Suriye Savaşı’nın başlangıcından bu yana temel insani ihtiyaçlarından mahrum bırakılan Suriyelilere destek olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Sınırın ötesinde Rusya ve rejim bombardımanı maruz kalan insanların sağlık ihtiyaçlarının sağlanabilmesi için Türkiye’den başka gidebilecekleri hiçbir yer yok!

Sağlık Bakanlığı gerçekleştirdiği iddia edilen düzenlemeyle birçok mazluma çare olan bir uygulamayı sona erdirmiş gibi gözüküyor. Bakanlığın zor şartlar altında yaşamak durumunda kalan mazlumlara destek olmak için her türlü tedavi imkanını sağlaması gerekiyor. Türkiye’ye tedavi için gelen İdlib sakinlerinin geri gönderilmesi insani ve vicdanı açıdan tedavi edilmesi mümkün olmayan yaralar açacaktır! Bakanlığın gerekli düzenlemeleri yapacağını ümit ediyoruz!

HABERE YORUM KAT