1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sadece turnuvaya katılma hakkı için 75 milyon TL dağıtmak!  
Sadece turnuvaya katılma hakkı için 75 milyon TL dağıtmak!  

Sadece turnuvaya katılma hakkı için 75 milyon TL dağıtmak!  

Federasyonun, Türkiye Milli Takımı’na sadece turnuvaya katılım ücreti olarak 75 milyon TL para ödediği ortaya çıktı!

23 Haziran 2021 Çarşamba 18:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Futbol kimileri için bir yaşam tarzı. Kendilerini destekledikleri takımın renkleri ve amblemi ile tanımlayan insanların sayısı hiç de az değil!

İşin özünde böylesi bir bakış açısı oldukça dini bir hususiyete sahip. Bu bağlamda kendisini futbol takımı ile anlamlı hissedenler için bu sporun bir din gibi iş gördüğünü söylemek mümkün.

Anlamlı bir yaşamı çok daha aşkın/müteâl çabalarla mümkün görenler için oldukça beyhude bir şey olan futbola harcanan paralar ise müsrifliğin üst sınırlarını zorluyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Mehmet Arslan’ın aktardığına göre Türkiye Milli Takımı’na, Euro 2020’ye katılmaya hak kazandığı için 75 milyon TL bonus dağıtılmış. Bu para sadece 54 ülke arasında son 24’e kalmaya hak kazandığı için dağıtılan para. Bunun bir başarı olup olmadığı bile tartışmalıyken futbol için harcanan paralar tabiri caizse dudak uçuklatıyor.

Bu durumun bir diğer boyutunu ise Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik darboğaz oluşturuyor. Ülke ekonomisinin sıkıntılı durumu üstüne eklenen pandemi koşulları dar ve orta gelirli kesimleri ciddi bir buhrana soktu. İşini kaybeden işçiler ve dükkanlarının kepenklerini kapatmak durumunda olan esnaflar için 75 milyon TL çok fazla şey ifade ediyor!

Medyanın Türkiye Milli Takımı’na harcanan 75 milyon TL konusunu gündem etmesi ise turnuvadaki başarısızlık neticesinde oldu! Türkiye turnuvaya en erken veda eden ülke olarak tarihe geçti. Galibiyet alamayan Milli Takım sadece bir gol atabildi.

Sonuç bu kadar kötü olmasa 75 milyon TL’yi kimsenin mesele edeceği yoktu anlaşılan! Halbuki futbol için insanların vergilerinden harcanan 3 kuruş bile israf değil midir?

HABERE YORUM KAT

6 Yorum