1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sadakataşı 4 Kıtaya Kurban Eti Ulaştırdı
Sadakataşı 4 Kıtaya Kurban Eti Ulaştırdı

Sadakataşı 4 Kıtaya Kurban Eti Ulaştırdı

Kurban organizasyonu kapsamında Türkiye ile birlikte 4 kıta, 30 ülke ve yüz bölgede faaliyet gerçekleştiren Sadakataşı Derneği 13.323 hisse kurbanın kesimini yaparak 600 binden fazla kişiye kurban eti ulaştırdı.

19 Ağustos 2019 Pazartesi 14:01A+A-

Kurban çalışmalarını ‘‘Kurbanın Sırrı Paylaşmakta Saklı’’ çağrısıyla dünyanın dört bir tarafında gerçekleştiren Sadakataşı Derneği bağışçılardan vekaletlerini almış olduğu kurbanların kesim ve dağıtımı gerçekleştirdi.

Sadakataşı ekipleri, hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkların kesim ve dağıtımlarını Türkiye, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Uzakdoğu, Latin Amerika ve Balkanlar’da yaparak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Savaş ve Kriz bölgelerine öncelik

Dernek kurban organizasyonunda önceliği mülteci kampları, savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verdi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş ve Arakan ön planda tutuldu.

Türkiye’de 30 bin kişiye kurban eti dağıtıldı

Yurtiçi kurban çalışmalarını on ilde sürdüren dernek, önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 30 bin kişiye kurban eti ulaştırdı.

nepal-oyuncak-dağitimi.jpg

Çocuklar unutulmadı

Kurban Bayramı'nda İslam coğrafyasında ümmet şuuruyla hareket eden derneğin yardım gönüllüleri tarafından, faaliyet yapılan 30 ülkede, 4500 çocuğa bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye edildi.

mali.jpg

Nerelere ulaşıldı

Dernek kurban faaliyetlerini Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında 30 ülkede gerçekleştirdi.

Kafkasya; Abhazya

Afrika; Mali, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Kenya, Nijer, Somali ve Tanzanya

Asya; Filipinler (Moro), Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Vietnam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Hindistan

Orta Doğu; Suriye, Irak, Filistin (Gazze ve Kudüs) Lübnan ve Yemen

Balkanlar; Bulgaristan, Arnavutluk ve Makedonya

Latin Amerika; Venezuela ve Kolombiya

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, yaptığı açıklamada başta Türkiye olmak üzere 4 kıta, 30 ülke ve yüz bölgede gerçekleştirdiklerini belirtti. İslami usullere uygun kesilen 13.323 hisseyi 600 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu bayramda önceliği mülteci kampları ve savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluk yaşayan bölgelere verdiklerini söyledi.

gazze-004.jpg

Özdal açıklamalarının devamında; ‘‘Kurbanın Sırrı Paylaşmakta Saklı’’ çağrısı ile çıkmış olduğumuz kampanyada hayırsever bağışçılarımız dünyanın öbür ucundaki görmediği kardeşleri için bağışladığı hisselerle kurbanın sırrının paylaşmakta olduğunu bizlere gösterdi. Bağışçılarımıza, kardeşlerine bayram mutluluklarını yaşattıklarından dolayı teşekkür ederiz.’’ İfadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT