1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ismini değiştirmenin tam sırası!
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ismini  değiştirmenin tam sırası!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ismini değiştirmenin tam sırası!

Sol-Kemalistler Atatürk Havalimanı üzerinden yaygara kopartıyorlar!

17 Mayıs 2022 Salı 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de her şeyin bir “Atatürk” versiyonu var. Hastane, okul, kütüphane, cadde, sokak, mahalle hatta cami bile var. Kemalizm’in her yerde görünür kılmaya çalıştığı Atatürk imgesi zaten heykeller ve eğitim müfredatı eliyle toplumun zihnine çivi misali çakılmış durumda!

Türkiye’de mantıklı ve özgür bir şekilde düşünce üretmenin önündeki en büyük engellerden birisi Kemalizm’in inşa ettiği bu kişi kültüdür. Bunu aşmanın yolu ise toplumu az evvel zikredilen prangalardan kurtarmaktır.

Sol-Kemalistler kapatılan Atatürk Havalimanı’nın tamamen yıkılarak yerine İstanbul'u yeşil alan ihtiyacını karşılayacak büyük bir bahçe yapılmasına karşı çıkıyorlar. İddiaya göre asıl mesele Atatürk ismini ortadan kaldırmak. Bu projenin yeni bir proje olmadığı bilinen bir gerçek. Projeyi gerçekleştirenlerin Atatürk ismiyle doğrudan bir sorunu yok. Havalimanı kapatılınca şehrin merkezindeki o bölgenin –ABD’deki Central Park misali-  yeşil alan olarak kullanıma sokulması gayet yerinde bir karar!

2018 senesinden

Atatürk Havalimanı değil de ismi başka bir şey olsaydı aynı tepkiyle karşı karşıya kalınmayacaktı. Burada ideolojik bağnazlığı sebebiyle mantıklı düşünemeyen bir toplulukla karşı karşıya olduğumuz aşikar.

millet-bahcesi-2229.jpg

Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak olan İstanbul Millet Bahçesi her anlamda bizleri sevindirdi. Bu duruma saçma sebeplerle karşı çıkanlara bizim daha radikal bir önerimiz var: Bu vesileyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da kurtulabiliriz.

Bilindiği üzere Sabiha Gökçen eli kanlı bir katildir. Dersim’deki insanları attığı bombalarla nasıl katlettiğini keyifli keyifli anlatacak kadar gözü dönmüş bir zalimin isminin bir havalimanında yaşatılması çok büyük bir garabettir! Değiştirmeye başlamışken Sabiha Gökçen’den de kurtulalım!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum