1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sabah namazı buluşmasına dava açacak kadar İslam düşmanı olmak!
Sabah namazı buluşmasına dava açacak kadar İslam düşmanı olmak!

Sabah namazı buluşmasına dava açacak kadar İslam düşmanı olmak!

Eğitim-Sen öğrencilerin sabah namazında bir araya gelmesinden rahatsız olmuş!

13 Ocak 2022 Perşembe 12:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Kırıkkale Valiliği’nin değerli bir adım atarak her ayın ilk Cuma günü Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrenciler, orta ve yüksek öğretim öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde istifade eden sporcu gençler ile cami gençlik kolları ve cami spor kulüplerine üye gençlere yönelik “Sabah Namazı Buluşmaları” organize etmesi sol-Kemalistler çılgına çevirmiş…

Gençlerin malayani işlerle değil cami ve namaz ile irtibatlı olmasından rahatsız olan Eğitim-Sen, Valiliğin organize ettiği buluşmalara dava açmış. Bu yaptığı anlamsız işi övünerek aktaran sendika popülizmi de kullanarak attığı meşum adımı Enes Kara hadisesi üzerinden aklamaya çalışıyor:

“Sendikamız eğitimin dinselleştirilmesine karşı hukuksal ve sendikal her türlü meşru yolu kullanarak mücadele etmeye; kamusal, laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edecektir. Cemaat yurdunda baskılara dayanamayıp intihar eden yeni bir  Enes Kara olayı yaşanmasın diye mücadelesini aralıksız devam ettirecektir.”

Gençlerin sabah namazında bir araya gelmelerinden nasıl bir Enes Kara hadisesi çıkacağı hakkında hiçbir şey söylemeyen sendikanın belki de gerçekten söyleyecek bir şeyi yok. Zira dert üzüm yemek değil bağcıyı dövmek!

Sabah namazı buluşmalarını “kamusal imkanlar ve kaynaklar kullanarak dini eğitim ve özelde de belirli bir mezhebe özgü bir dini eğitim  amaçlanmaktadır.” diyerek tanımlayan sendika “bu işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle de dava” açtıklarını ifade ediyor. Yazık gerçekten! Sabah namazı belirli bir mezhebe özgü dini eğitim aracına indirgenmiş…

Eğitim-Sen’in düşmanlığı cahilliğinden kaynaklanıyor anlaşılan. Cehaletin kaynağı olan cahiliyeyi def etmek için tüm gençleri sabah namazı buluşmalarına davet ediyoruz!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum