1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya’dan “Suriye'deki Savaşın Tarafı Değiliz” Yalanı
Rusya’dan “Suriye'deki Savaşın Tarafı Değiliz” Yalanı

Rusya’dan “Suriye'deki Savaşın Tarafı Değiliz” Yalanı

İdlib özelinde Türkiye ile gerilen ilişkiler üzerine değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, öyle bir yalan söyledi ki kendisi bile inanmıyordur herhalde!

26 Şubat 2020 Çarşamba 15:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov bugün Ankara'da Türkiye ve Rusya heyetleri arasında yapılacak İdlib konulu görüşmelerle ilgili konuştu.

SURİYE'DE SAVAŞIN BİR TARAFI DEĞİLLERMİŞ VE MUHALİF GÜÇLERLE SAVAŞMIYORLARMIŞ!

Gazetecilerin sorularına cevap veren Bogdanov, Rusya'nın Suriye'de muhalif güçlerle savaşmadığını iddia etti. Muhaliflerin toprakların çoğunu katil Esed’den kurtardıkları bir süreçte 2015’ten itibaren Rusya’nın Esed lehine açıkça savaşa dahil olduğu ve o gün bugündür muhaliflerin denetimindeki bölgelerde hareket eden her canlıyı acımasızca vura geldiğini göz ardı eden Rus yetkili, yalan olduğu besbelli bu açıklamasıyla adeta aklımızla dalga geçiyor!

Bununla da yetinmeyen Rus yetkili, bir de "Biz, Suriye'deki savaşın tarafı değiliz.” diye ekliyor. Herhalde bu yalan söze kendisi de inanmıyordur. Ama Rus yetkilinin bu yalan sözünün Türkiye’de canla başla Esed lehine gönüllü lobicilik faaliyeti üstlenen pek çok kimsede alıcısının olacağı kesin. Zaten onlar ancak efendilerinin servis ettiği yalanları gözümüzün içine baka baka propaganda etmekten gayrı bir halt beceremiyorlar.  

HABERE YORUM KAT

2 Yorum