1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus devlet kanalında Türkiye SİHA'sı hedef gösterildi
Rus devlet kanalında Türkiye SİHA'sı hedef gösterildi

Rus devlet kanalında Türkiye SİHA'sı hedef gösterildi

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim ve çatışmalar sürerken Rusya'da devlet televizyonu Türkiye SİHA’larını hedef olarak gösterdiği bir animasyonu yayımlayarak gözdağı vermeye çalıştı.

21 Nisan 2021 Çarşamba 22:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Rus devlet televizyonunda yayınlanan, yeni geliştirildiği iddia edilen bir kamikaze hava aracının tanıtım videosunda Bayraktar'ın geliştirdiği SİHA'lar hedef olarak gösterildi.

Rusya’nın devlet televizyonu Rossiya 1, İnsansız Hava Araçlarını (İHA) vurabilen ‘Lantset’ adlı kamikaze drone’unun tanıtım haberinde, hedef olarak Türkiye’nin ürettiği SİHA’lardan olan, Baykar şirketinin ürettiği TB2 model silahlı insansız hava araçları gösterildi.

Rossiya 1’in Ukrayna-Rusya gerilimini anlatan “Rus Lantset kalkış yaparken Türk Bayraktarlarının şansı yok” başlıklı haberinde, Türkiye’nin Ukrayna’ya SİHA sattığı bilgisi kaydedildi. Ayrıca Rus üretimi Lantset drone'larının Suriye'de kullanıldığı da hatırlatıldı.

Haberde ayrıca İHA’lara karşı dünyanın ilk ‘havadan mayın döşeme’ sisteminin geliştirildiği iddia edildi. Lantset İHA’ları, ‘uçan Kalaşnikov’ olarak da adlandırılırken haberde sistemin şimdilik hava balonları üzerinde test edildiği, yakında muharebe testlerine geçilmesinin planlandığı aktarıldı.

Görüntülere sosyal medya üzerinden tepkiler gelirken Türkiye’deki bürokratlardan henüz Rusya’ya karşı bir tepki gösterilmedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum