1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus Utanmazlığı: Sivillere Bomba Yağdır, Üsse İHA Eylemini Şikayet Et!
Rus Utanmazlığı: Sivillere Bomba Yağdır, Üsse İHA Eylemini Şikayet Et!

Rus Utanmazlığı: Sivillere Bomba Yağdır, Üsse İHA Eylemini Şikayet Et!

Suriye’de vahşet icra eden Rusya Humeymim’deki katliam üssüne mücahidlerin basit tekniklerle geliştirdikleri İHA’larla düzenlediği saldırıyı uluslararası diplomatik gündeme dönüştürme çabasında.

12 Ocak 2018 Cuma 12:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün Moskova’da basın toplantısında konuşan Putin Suriye’deki Humeymim üssünde Rus savaş uçaklarını hedef alan saldırıdan ötürü Erdoğan ile görüştüklerini söyledi. Verdiği mesajlarla bir yandan dolaylı biçimde ABD’yi suçlayan Putin aynı zamanda Türkiye’nin de dikkatini çekmiş oluyordu.

Rusya ne yapıyor?

Aralıksız biçimde İdlib, Halep ve Hama’da sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Aynı zamanda İdlib’e yakın bir bölgede bulunan Ebu Zuhur havaalanını ele geçirmek için saldırı başlatan Esed güçlerine hava desteği sağlıyor. Bütün bu eylemler neticesinde yüzbinleri bir kere daha yaşadıkları bölgeden göçe zorluyor. Tüm bu saldırganlığını ‘Fethuş Şam adlı terör örgütü’ne karşı mücadele olarak sunuyor. Bu eylemlerinin çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasına aykırı olmadığını iddia ediyor.

Ve aynı Rusya bir işgal ve katliam üssü olan Humeymim’e yönelik mücahitlerin basit tekniklerle geliştirdikleri silahlarla düzenledikleri eylemlerini ise büyük bir ihlal olarak tanımlıyor ve bu durumun faturasını herkse çıkarabiliyor.

Garip olan tüm bu pişkinliğin, utanmazlığın bazı çevrelerde karşılık bulması.

Nasıl mı?

Bugünkü Yeni Şafak’ta yayınlanan manşet haberde olduğu gibi!

Neymiş, ABD bağlantılı gruplar Humeymim’i hedef alarak provokasyon yapıyorlarmış! Kimmiş bu gruplar, belli değil, isim yok! Öylesine bir iddia!

Masum halkı acımasızca katleden vahşi işgal sürüsünü hedef alan ve sonuna kadar haklı ve tebrik edilmesi gereken eylemleri provokasyon olarak tanımlayan bu kafa yapısına ne anlatılabilir ki!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum