1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus işgalini barış harekatı olarak niteleyen manda zihinler!
Rus işgalini barış harekatı olarak niteleyen manda zihinler!

Rus işgalini barış harekatı olarak niteleyen manda zihinler!

Türkiye'deki Rus yanlısı işgalci basının lideri Aydınlık gazetesi işgal edilen Ukrayna topraklarına "barış gücü" gönderildiğini iddia ediyor!

22 Şubat 2022 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Rus yanlısı medya kuruluşları, Türkiye'nin Rusya Federasyonu saflarında olması gerektiğini ifade ederek 'Rusya'nın Türkiye'deki propaganda araçları' olarak faaliyet yürütmeye devam ediyor.

Ukrayna'yı açıkça ilhak etmek istediğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Ukrayna'daki Rus ayrılıkçıların özerk bölge taleplerine dair yapılan açıklamaların ardından özerk bölgeleri tanıyacaklarını açıkladı. Putin, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin egemenliğini tanıyarak bu toprakların SSCB'nin hakkı olduğunu ifade etti.  

Türkiye, Avrupa Birliği ve NATO ülkeleri tarafından kınanan Rusya'nın özerk bölgeleri tanıma planına Türkiye'deki kimi basın kuruluşları gerçekleri çarpıtarak açıkça destek verdi. 

Rus yanlısı Aydınlık gazetesi de haber manşetleri üzerinden Rusya'nın eylemlerini meşru kılmaya çalıştı. 

Rusya'nın sömürgeci tavırlarına alkış tutan, Kafkaslar ve Asya'daki mandater yönetimlerine sessiz kalan Aydınlık gazetesi, Ukrayna'nın Rusya tarafından "kukla" ülke haline getirilme çabalarına karşı manipülasyona başvurdu. 

Ukrayna'nın Putin'in söylemleri ile beraber "kukla devlet" olduğunu iddia eden Aydınlık, Rusya'nın "barışçıl" bir devlet olduğu yalanına sarıldı. Rusya'nın, Suriye, Libya, Afganistan, gibi birçok ülkedeki katliam ve sömürgecilik faaliyetlerini olumlu bir tarzda yansıtan Aydınlık'ın Rusya sevdası sona ermediği gibi Ukrayna'nın işgalinde de propaganda fırsatını kaçırmadığı görüldü. 

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum