1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rus basını: Buça’daki görüntülerdeki kişiler ‘aktör’
Rus basını: Buça’daki görüntülerdeki kişiler ‘aktör’

Rus basını: Buça’daki görüntülerdeki kişiler ‘aktör’

Rusya işgalini meşrulaştırmak için her yolu denediği gibi katliamlarını da örtmek için ilginç argümanlara ve propagandalara sığınmaya devam ediyor. Rus basını, Buça sokaklarındaki cesetlerin "aktör" olayın "prodüksiyon" olduğunu iddia etti.

06 Nisan 2022 Çarşamba 18:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Buça kentinden gelen görüntülerde yerde elleri bağlanmış ve öldürülmüş sivillerin olduğu görüntüler tepki çekmişti. 

Tüm dünyadan Rusya'nın sivillere dönük gerçekleştirdiği cinayetlere tepkiler gelirken, Rusya Buça'daki görüntülerde yer alan kişilerin "oyuncu" olduğunu iddia etti.

Rusya-1 kanalında sunum yapan Rus muhabir, Buça’da işlenen cinayetler ile ilgili olarak akıl almaz cümleler kurdu. 

 

buca-rus-muhabir.jpg

 

Muhabir, “Ukrayna, Bucha’da yaşananlar konusunda Rus ordusunu suçladığına dair ilk haberler çıktığında bunun büyük bir prodüksiyonun parçası olduğu da ortaya çıktı.” dedi.

Muhabir, “Görüntülerde, sokaklarda beyaz kol bantlarıyla sarılmış birçok ceset çıktı. Bu ne anlama mı geliyor? Rus birlikleri Buça’yı terk ettikten sonra ‘sözde kurtarıcıları’ geldi ve kendi vatandaşlarını öldürdü. Ukraynalılar kendi propagandasını yapabilmek için bu insanları kullandı. Bu Kiev yönetimi tarafından gösterilen yamyamlığın en büyük örneğidir. Bakın etrafta bir sürü insan hareket ediyor. Bu da aktörlerin de prodüksiyona dahil olduğu anlamına geliyor.” iddiasında bulundu.

 

buca-cinayet-2.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum