1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. RTÜK'ten Akit TV'ye Ahmet Keser Cezası
RTÜK'ten Akit TV'ye Ahmet Keser Cezası

RTÜK'ten Akit TV'ye Ahmet Keser Cezası

RTÜK, "Gün Başlıyor" isimli programda sunucu Keser'in sarfettiği sözleri nedeniyle Akit TV'ye üç kez program durdurma ve yüzde 3 oranında para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

01 Mart 2018 Perşembe 10:22A+A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Gün Başlıyor" isimli programda sunucu Ahmet Keser'in sarfettiği sözleri nedeniyle Akit TV'ye üç kez program durdurma ve yüzde 3 oranında para cezası uygulanmasına karar verdi.

Bugün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında, Akit TV'de yayımlanan ve sunuculuğunu Ahmet Keser'in yaptığı "Gün Başlıyor" isimli programın 26 Şubat tarihli yayını ele alındı.

Söz konusu yayında sunucu Keser'in "Afrin Harekatı'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin sivilleri öldürdüğü" söylemlerine tepki olarak, "Niye öldürsün ki abi, zaten orada sivil olsa Türkiye Cumhuriyeti ordusu orada neden olsun ki... Bir kere varlık sebebini önce bir şöyle düşünelim, niye olsun ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusu sivil öldürmeye oraya niye gitsin ki abi? Yahu sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler... Di mi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var." sözlerini sarf ettiği belirlendi.

Üst Kurul, Keser'in kişilere karşı kışkırtıcı ve hedef gösteren ifadelerde bulunduğu, yorumlarında bazı kişi ile kurumlara yönelik hakaret ve küçük düşürücü söylemleri kullandığı, yayınlarında argo ile küfürlü sözler sarf ettiği kanaatine vardı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." hükmünün ihlal edildiğini belirleyen Üst Kurul, söz konusu yayın için Akit TV'ye müeyyide uygulanması kararını aldı.

Bu kapsamda, kanala üç kez program durdurma ve bu tip ihlallerdeki en yüksek oran olan yüzde 3 oranında para cezası uygulanmasına karar verildi.

  

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum