1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Reyhanlı’nın Utancı Dahi Türkiye Soluna Yeter!
Reyhanlı’nın Utancı Dahi Türkiye Soluna Yeter!

Reyhanlı’nın Utancı Dahi Türkiye Soluna Yeter!

Reyhanlı katliamının üzerinden tam bir yıl geçti. Türkiye tarihinin en büyük bombalı eyleminde 52 masum insan hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı ve büyük bir yıkım yaşandı.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 13:24A+A-

Peki, bu insanlık dışı saldırıyı kim niçin yaptı, Reyhanlı neden hedef seçildi?

HAKSÖZ-HABER

Eylem öncesinde yapılan keşiflerin mobese kayıtlarından bomba yüklenen aracın saklandığı depo sahibine kadar katliamın hemen bütün safhaları ve aktörleri tespit edilebilmişken son derece çirkin bir sahtekârlık örnekliği sergileyen CHP, TKP, İP, Halkevleri, Halk Cephesi gibi Türk solu isimli Esedçi/Baasçı çevreler hızlı ve sistematik bir kara propaganda dönemi başlattılar. Maksat Suriye’de Esed cuntasını ayakta tutmak ve hem Suriye’deki İslami direnişi hem de bu direnişle dayanışan AK Parti Hükümetini itibarsızlaştırmaktı.

Bu hain saldırıda Mihraç Ural adlı katil ile Esed çetesinin taşeronluğunu üstlenmiş Acilciler adlı örgüt eylemi organize ederken sol-sosyalist örgüt ve gruplar da eylemden hemen sonra faili örtmek, Esed canavarını masum göstermek ve Suriye direnişine destek veren AK Parti hükümeti aleyhinde protesto gösterilerinde bulunabildiler. Üstelik bu gösterilerde Türkiye’ye sığınmış olan Suriyeli mültecilere saldırabilecek kadar insanlık dışı bir tavır içerisinde bulundular.

Katiller ve yoldaşları maktul kılığına bürünerek Reyhanlı saldırısı gibi faili belli, mağduru belli bir olayda dahi gerçeği ters yüz etmeye kalktılar. Kaza ile vurulan Berkin Elvan için aylarca kampanya yapan ve her tarafta eylemler yapan sol-sosyalist çevreler bugün ise Reyhanlı olayını unutturmak, örtbas ettirmek için uğraşıyorlar.

Ne yazık ki, İslami çevreler ise bu insanlıkdışı olayı gündemleştirmek, faillerini mahkûm etmek, mağdur olan ailelere destek olma noktasında çok da fazla bir şey yapmadılar. Ama her ne olursa olsun ve her ne yapılırsa yapılsın Esed ve Türkiye’deki yerli işbirlikçilerinin eli saklanıp gizlenemeyecek kadar kanlıdır. Bunlar katil ruhlu varlıklardırlar.

Reyhanlı katliamıyla pekiştirdikleri zulme yaltaklanma, zalime taşeronluk yapma karakterlerinden hiçbir zaman kurtulamayacaklardır. Çünkü sol-sosyalist cephe Suriye’de Baasçı katillerin işlediği suçların faturasını mazlumlara kesmeye kalkışmışlardır. Hiç şüphesiz Reyhanlı katliamı Suriye’de işlenen sistematik katliamların bir parçası olarak tarihe geçmiştir. Ama daha önemlisi darbeci, Kemalist Türkiye Sol’u ile katil Şebbihalar arasında insanlığa karşı suç işlemek maksadıyla her açıdan tam bir işbirliği olduğu da bir kez daha teyid edilmiştir.

1368346707.jpg

1368347342.jpg

bkau5raciaiffk4.jpg

bkd5gdecqaebdhi.jpg

reyhanli_katliami_ve_alevi_algisi_h14540.jpg

reyhanli-katliami_502311.jpg

reyhanli-katliami_502314.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum