1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 'Resmi İdeoloji, tarihe değil efsaneye yaslanıyor'
'Resmi İdeoloji, tarihe değil efsaneye yaslanıyor'

'Resmi İdeoloji, tarihe değil efsaneye yaslanıyor'

Türk Tarih Kurumu Eski Başkanlarından Prof. Dr. Metin Hülagü'nün, "yedi düvele karşı savaş" tezine ilişkin kısa ve ironik mesajı Kemalist cenahta paniğe sebep oldu. Oysa Metin Hülagü'nün mesajı gayet net ve tarihi gerçeklere dayanıyordu.

11 Ocak 2021 Pazartesi 17:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Prof. Dr. Metin Hülagü, Twitter hesabı üzerinden yakın tarihe ilişkin resmi tarih yalanlarını eleştirerek hakikati ortaya koydu ama haliyle resmi tarihin ürettiği yalan ve efsanelere gerçeklik niteliği atfederek tutunanlar bu hakikatleri hazmedemedi. Prof. Dr. Metin Hülagü'nün iddiasını yaşanmış olaylara yaslanarak tekzip edecek delillerden yoksun olan çevreler yine bildik bastırma yöntemlerine sarıldılar.

unnamed-1.jpg

unnamed-2.jpg

Hakikaten Milli Mücadele Yunan işgal ordularına karşı verilmiş, Doğu cephesinde Rusya destekli Ermeni çetelerine karşı ve Maraş-Antep bölgesinde Fransız işgal güçleriyle yaşanan kısmi çatışmaların haricinde İngiltere, İtalya veya başka bir işgalci güçle savaş yapılmamıştı.

Oysa İngiliz işgali ülkenin ve devletin kalbine bir hançer gibi saplanmış, İstanbul'a konuşlanmıştı. Buna rağmen İngiliz ordusuyla değil, Milli Mücadele sürecinde Yunan ordularıyla savaşılarak İzmir'den çıkarılmışlardı.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum