1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Rahmetli ‘Gökten İndiği Sanılan Kitapların Dogmaları’ Sayardı İslam'ı, Ama …”
“Rahmetli ‘Gökten İndiği Sanılan Kitapların Dogmaları’ Sayardı İslam'ı, Ama …”

“Rahmetli ‘Gökten İndiği Sanılan Kitapların Dogmaları’ Sayardı İslam'ı, Ama …”

Son dönemin iyi çalışılmış ve karşı konulamaz modası hiç şüphesiz “Rahmetli Atatürk” modası oldu. Rahmetli Atatürk’ün İslam’a ne kadar sadık ve saygılı olduğu ‘hakikati’ en çok tekrar edilen mesele oldu.

11 Kasım 2018 Pazar 19:59A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Sözcü, Cumhuriyet, Odatv, Aydınlık gibi ultra Kemalist haber merkezleri “Diyanet, Cuma hutbelerinde Atatürk’ten neden bir Fatiha’yı esirgiyor” diye feryad ediyor. Nihayet Ortodoks Kemalizmin en popüler yazarlarından biri, meseleyi iman-küfür ayrışmasına değin götürmüş ve “Atatürk’ü yok sayan imamın arkasında namaz kılınmaz” deyivermiş. Tam olarak kim olduğunu, ne işe yaradığını tespit edemediğimiz bir ilahiyatçı Sözcü yazarı Rahmi Turan’a “Atatürk’e saygı duymak, saygı duruşunda bulunmak Allah’ın emridir” demiş mesela. Türkiye’nin “Modern Samiri”si Yaşar Nuri Öztürk’ün “Atatürk’e sayın demek yetmez aziz, büyük, ölümsüz gibi sıfatlarla anmak” gerektiğine ilişkin emir niteliğindeki tavsiyeleri tekrar tekrar gündeme taşındı hiç usanmadan.

Son dönemin iyi çalışılmış ve karşı konulamaz modası hiç şüphesiz “Rahmetli Atatürk” modası oldu. Rahmetli Atatürk’ün İslam’a ne kadar sadık ve saygılı olduğu ‘hakikati’ en çok tekrar edilen, en yoğun bir biçimde propaganda edilen mesele oldu. “Rahmetli Atatürk” etrafında bütünleşmenin Türkiye’nin her zamankinden daha çok muhtaç olduğu milli birlik ve beraberliği temin edecek en garantili, en kolay yol olarak idrak edilmiş demek ki.

Yazının Devamı >>>