1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin'in Türkiye'deki Kadirov'u
Putin'in Türkiye'deki Kadirov'u

Putin'in Türkiye'deki Kadirov'u

Cizre ve Silopi'de Türkiye'ye karşı PKK'yı destekleyen Demirtaş'ın Rusya'ya gidip Moskova üzerinden de Türkiye'ye karşı savaşa girişmesi, HDP'nin çirkin siyasetini bir kez daha ortaya çıkardı.

23 Aralık 2015 Çarşamba 17:16A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye'ye savaş açan Rusya'nın başkenti Moskova'ya giderek, Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Görüşmede, "Türkiye Rus uçağını düşürmesinde haksız" diyerek Türkiye'yi Rusya'ya şikayet eden Demirtaş, Cizre ve Silopi'nin yanı sıra Moskova'dan da Türkiye'ye savaş açtı.

"Demirtaş Putin'in Türkiye'deki Kadirov'u"

Demirtaş'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'deki Kadirov'u olduğunu belirten Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 21. yüzyılın Şah İsmail'i ve Türkiye-İran savaşı..başlıklı yazısında Demirtaş'ın ziyaretini şöyle yorumladı:


"Putin'in Türkiye'deki Kadirov'u Demirtaş, Moskova'ya talimat almaya gitti. O artık Türkiye ile açık savaşın parçası. Selahattin Demirtaş'ın Moskova ziyareti bu çerçevede yorumlanmalıdır. Bu şahsın, siyasi kimliği bitmiştir ve doğrudan Türkiye ile silahlı bir çatışmanın, ülkemize yönelen savaş tehdidininparçası olmuştur. Kendisiyle ilgili hukuki süreç işletilmeli, siyasi kimliğini bir kamuflaj olarak kullanması engellenmelidir."


Rusya ve İran'ın ilan etmediği savaş

"İran ve Rusya, Suriye'de Türkiye ile savaşıyor. Bu, açık ama ilan edilmemiş bir savaştır. PKK ve PYD üzerinden hem Türkiye'de hem de Kuzey Suriye'de yine Türkiye'ye karşı savaşıyorlar. PYD/YPG'nin Suriye'de kurduğu Türkiye karşıtı cephenin arkasında yine aynı iki ülke vardır."

Yeni Şafak
 

HABERE YORUM KAT