1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Putin'in adamı Lukaşenko Letonya ve Estonya'da istenmeyen adam ilan edildi
Putin'in adamı Lukaşenko Letonya ve Estonya'da istenmeyen adam ilan edildi

Putin'in adamı Lukaşenko Letonya ve Estonya'da istenmeyen adam ilan edildi

Putin’in adamı olarak tanımlanan Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko'ya karşı ülke içindeki protestolar büyüyerek devam ederken Litvanya'dan sonra Letonya ve Estonya'da da "istenmeyen adam" ilan edildi.

01 Eylül 2020 Salı 00:04A+A-

Rusya'nın Belarus Valis ve Putin'in Minsk'teki özel temsilcisi olarak da anılan Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko'ya karşı ülke içindeki protestolar büyüyerek devam ederken Litvanya'dan sonra Letonya ve Estonya'da da "istenmeyen adam" ilan edildi.

Lukaşenko'nun hileli seçimleri ve 26 yıldır süren despotik iktidarını protesto eden Belarus halkıyla dayanışmak maksadıyla komşu ülkeler kimi sembolik adımlar atıyor. Rusya'nın asker-polis müdahalaesi dahil tam destek verdiği Lukaşenko ülke geneline yayılan protestoları "NATO'nun oyunu" olarak niteliyor ve sokaklara dökülen kitleler için hakaret içerikli suçlamalarda bulunuyor.

Kameraların önünde makineli tüfekle poz vermekten çekinmeyen Lukaşenko için komşu ülkelerden yaptırım ve yasak haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Letonya, Litvanya ve Estonya hükümetleri, Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve 29 üst düzey yetkiliyi “istenmeyen kişi” ilan etti.  Yaptırım listesine, Lukaşenko’nun büyük oğlu olan Cumhurbaşkanlığı Ulusal Güvenlik Danışmanı Viktor Lukaşenko, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı İgor Sergeyenko, İçişleri Bakanı Yuriy Karayev, Adalet Bakanı Oleg Slijevskiy, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Lidiya Yermoşina ile ülkenin güvenlik kurumlarının yöneticileri de dahil edildi.

HABERE YORUM KAT