1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin’i Rusya Dışişleri Bakanı bile bu kadar savunamadı!
Putin’i Rusya Dışişleri Bakanı bile bu kadar savunamadı!

Putin’i Rusya Dışişleri Bakanı bile bu kadar savunamadı!

Salih Tuna kaş yapayım derken yine göz çıkarmış!

12 Mayıs 2022 Perşembe 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

“Nasıl anlatsam, nerden başlasam…” MFÖ’nün bir parçasına ait olan bu giriş cümlesi çok fazla şey anlatıyor. İnsan bazı durumlar karşısında nasıl anlatacağını, nerden başlayacağını bilemiyor gerçekten!

Salih Tuna, Türkiye gazeteci cennetinin(!) en mühim isimlerinden birisi şüphesiz. Her yazısıyla tarihe geçmeyi başaran Tuna yine zalimleri aklamak için elinden geleni ardına koymamış! Türkiye’yi İran ve Rusya bataklığına çekmek için çalakalem yazılar yazan Salih Tuna, Suriye’yi yerle bir eden Putin için Lavrov’un bile aklına gelmeyecek bir savunma yazısı kaleme almış!

Bilindiği üzere Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Yahudiler hakkındaki sözleri tartışma konusu olmuştu. Lavrov, Hitler’in de Yahudi kökenli olduğu iddiasından hareketle en büyük Yahudi düşmanlarının Yahudilerden çıktığını dile getirmişti. Buradaki asıl amaç ise Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin Yahudi kökenleri üzerinden geliştirmeye çalıştığı diplomasi bağlarına karşı argüman üretmekti.

Doğrudan söylemek gerekirse Lavrov’un saçma sapan iddialarla kurmaya çalıştığı tez ters tepti ve Rusya’yı daha fazla yalnızlaştırdı. Netice olarak Yahudi kamuoyu lobicilik faaliyetleriyle tanınıyor. Sağlam deliller olmadan Hitler’in Yahudi olduğunu öne sürerseniz yalnız kalmanız kaçınılmazdır zaten. Lavrov gelen tepkilere karşı sessizliği tercih ederken veya ona susması gerektiği tembih edilmişken Rusya’nın bozuk imajını düzeltme işi daha büyük bir mevkiye kaldı. Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanını arayarak özürlerini belirtti!

İşte tam bu noktada devreye Salih Tuna giriyor. Rusya hiç endişelenmesin. Onların arkasını toplayacak bir isim var! Putin’in özrünü bir bağlama yerleştirmek isteyen Tuna, Lavrov’un ispatı mümkün olmayan sözlerini temellendirerek işe başlamış. Başlamış ama olmamış!

Yazının ilgili kısmı:

Geçenlerde bir İtalyan televizyona verdiği röportajda Zelenski'nin Yahudi olduğunu, Hitler'in de Yahudi kökenli olduğunu belirttikten sonra, en şiddetli Yahudi düşmanlarının (antisemit) bizzat Yahudilerden çıktığını dile getirdi.

İsrail Başbakanı Bennett isyan etti. İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, Lavrov'un sözlerini affedilmez buldu.

Ne ki Lavrov geri adım atmadı. Hatta, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Tepkilerin tarihi gerçekleri değiştirmeyeceğini" ifade ederek, "İsrailli paralı askerlerin Nazilerin safında savaştığını" söyledi.

Gelgelelim, İsrail Başbakanı Bennett'in ofisinden yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin telefonla arayıp özür diledi.

Hemen herkes "İşte böyle özür diletirler adama!" yollu tepki vermiştir.

Acaba öyle mi?

Belki de Lavrov'un mesajı, Rusya'yı tüm dünyada itibarsızlaştırmak, yalnızlaştırmak, ablukaya almak ve nihayetinde diz çökertmek isteyen uluslararası Siyonistlereydi ve "Putin'in özrü" bu mesajın hedefini netleştirmekten ibaretti.

Yoksa...

Rusya Dışişleri Bakanı'nın olanca tepkilere rağmen geri adım atmadığı (sözlerini tavzih etme gereği bile duymadığı) yerde, Rusya Devlet Başkanı neden özür dilesin?

İnsanın “yuh” diyesi geliyor ama kendimizi sakinleştirmemiz lazım. Lavrov’un iddialarını bir mesaj olarak değerlendiren Salih Tuna, Rusya’nın itibarsızlaştırılması, yalnızlaştırılması vs. diz çökertilmesinden niçin rahatsız oluyor? Rusya, Türkiye ve ümmetin hayrına olacak işlere imza atıyor da bizim mi haberimiz yok! Rusya ile Siyonistlerin özel bir sorunu olduğunu da Tuna’dan öğreniyoruz. Ardından ise bombayı patlatıyor! Putin’in özrü Lavrov’un mesajının hedefini netleştirmek içinmiş!

Putin’i Lavrov bile böyle savunamadı pes doğrusu! Kurduğu “ters mantığı” ise şu sözlerle “düzleştirmeye” gayret ediyor Salih Tuna, yoksa Lavrov tepkilere karşı kayıtsız kalırken Putin niçin özür dileyecekmiş… Belki de yüzü yoktur Salih Tuna! Belki Putin, Lavrov’a “eline yüzüne bulaştırdın artık çeneni kapat” demiştir! Aslında Tuna’nın da Lavrov gibi konuşacak yüzü yok ama onu susturacak kimse de yok anlaşılan! İktidar medyasında işler böyle yürüyor çünkü… En çok savunmaya çalıştıklarına zarar verenler el üstünde tutuluyor!

Lavrov’un sustuğu yerde Salih Tuna’nın devreye girmesinden ne anlamamız gerekiyor? İran ile birlikte Suriye’yi yerle bir eden Putin’i aklamak için gösterilen bu yoğun çabanın sebebi nedir? Putin’in özür dilemesine kıyamayıp Hitler’i Yahudi yapmak için nasıl bir ahlaka sahip olmak lazım? “Nasıl anlatsam, nerden başlasam…”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum