1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Provokatörün amacına ulaşmasına yargı izin mi verecek?!
Provokatörün amacına ulaşmasına yargı izin mi verecek?!

Provokatörün amacına ulaşmasına yargı izin mi verecek?!

AB yardım fonlarını Türkiye’nin cebinden çıkıyormuş gibi yansıtan Özdağ yalanlarına devam ediyor. Suriyelileri tahkir etmek için her türlü yalana, provokasyonu devreye sokan Ümit Özdağ’ın bir iddiasını da Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yalanladı.

29 Aralık 2021 Çarşamba 10:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya hesabını bilumum yalanlar, iftiralar, provokasyonlar için kullanan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ her saat başı yeni bir söylem ile gündemde kalmaya çalışıyor.

Suriyelilere Avrupa Birliği fonları üzerinden yapılan yardım ve çalışmaları konu edinen Özdağ’ı bu defa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yalanladı.

Ümit Özdağ sosyal medya hesabından Türkiyeliler ve sığınmacıları kıyaslayarak, göçmenlere dönük kışkırtıcı bir nefret dalgasının ortaya çıkmasını arzuluyor gibi görünüyor. Söylemleri ile nefret ve ırkçılığın şiddet eylemlerine dönüştüğünü gördüğümüz Özdağ’ın provokatif söylemlerine neden hukuki süreç başlatılmıyor merak ediliyor!

Ümit Özdağ sosyal medya hesabı Twitter’dan, “VAKIFLARIMIZA” ve sözde sığınmacılarımıza hayrat çeşmesi misali para akıtılıyor. Bir yanda çöpten ekmek toplayan, bayat ekmeği çocuklarına mama yapan Türk halkı, bir yanda Türkiye’nin kaynaklarını hibe ettiği sığınmacılar.” diye yazdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Özdağ’ın kışkırtıcı söylemlerine dönük,

“Ümit bey,

1)Proje AB kaynakları ile gerçekleştirilmektedir.

2)”Vakıflarımız” şeklinde müstehzi bir tarzda ifade ettiğiniz vakıflar devletin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıdır. Türkiye genelinde toplam 1.003 adet vakfımız bulunmaktadır.” açıklamasında bulundu.

 

derya-yanik-umit-ozdag-provokasyon.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum