1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Popülizm üzerinden İslamofobik söylemler üreten popstarlar!
Popülizm üzerinden İslamofobik söylemler üreten popstarlar!

Popülizm üzerinden İslamofobik söylemler üreten popstarlar!

İslami yaşantıdan bir o kadar uzak olup bir o kadar da onun hakkında konuşan sayısının en çok olduğu yer Türkiye olsa gerek. Megastar olarak anılan Tarkan isimli popülist şarkıcı Müslümanları yobaz ve gerici olarak tanımladı!

12 Ocak 2022 Çarşamba 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Elazığ Fırat Üniversite'sinde Tıp Fakültesi öğrencisi olan Enes Kara, geçtiğimiz gün bulunduğu yurt binasından atlayarak yaşamına son verdi.

Hayatına son vermeden önce ailesinin seçimlerini ciddiye almadığını ve yaşamından memnun olmadığını belirten açıklamalar yapan Enes Kara'nın ölümü üzerinden cemaatlere, gerici diyenden tutun da kökleri kurusun diyene kadar birçok şekilde Müslümanların yapılarına hakaretler edildi.

İslamofobik söylemlerin arttığı Enes Kara’nın ölümünün ardından kendisini müzikleriyle hatırlayanlar olduğu kadar sosyal medya paylaşımları ile anımsayanların çok olduğu popstar Tarkan, "Unutmayınız ki asli görevimiz çocuklarımız korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir." ifadelerini kullandı.

Sözde ailelere nasihat veren Tarkan, Müslümanların bir araya geldiği yerler üzerinden Müslümanları tahkir ederken, cehaletinin sınırlarını da aştı.

Müslümanların yaşamlarına her fırsatta dil uzatan, onları gericilik olarak tanımlayan, zihinlerinde örümceklerin yuva yaptığı şahıslar üzerinden İslamofobik söylemlere başvuran kitlelerin Enes Kara’yı gerçekten önemsediğini söylemek mümkün mü?

Cemaatler, vakıflar, medreseler ile yurtların milletin dişinden, tırnağından artırdığı para ile kurulduğunu bilmeyen Cumhuriyet çocuklarının İslam nefretlerini bu tür yollarla dışa vurmaları onlar için oldukça kolay bir yol olsa gerek.

Camilerin, zamanında gasp edilen vakıf mallarının da asıl sahibi milletin kendisi iken buralarda yetişenlere hakaret etmek, bu yerleri lanetlemek için bireysel iradesini kullanan gençlerin eylemleri üzerinden yargıda bulunmak, ailenin sorumsuzluğundan daha büyük ve pervasızca bir tutum olarak beliriyor.

Herkesi kendileri gibi Cumhuriyet devletinin sırtında zorla yetiştirilmiş, büyütülmüş sanan ve olmasını isteyen kitlelerin yanıldığı en büyük noktanın da kendileri gibi olunmak istemediği gerçeğini görmek istememeleri…

Gündemin akışına kendisini kaptırıp “ben de varım” diyerek şöhreti ile toplum üzerinde çok büyük söz hakkı sahibiymiş gibi davranan şahısların tutarsız söylemlerinin İslami unsurlara duyulan nefret olduğunda birden ortaya çıkmaları da dikkatlerden kaçmıyor.

 

Tarkan'ın ilgili paylaşımı,

tarkan-enes-kara.jpeg

HABERE YORUM KAT

16 Yorum