1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Polis ırkçı değiliz ama “Boşaltın burada istenmiyorsunuz” diyor!
Polis ırkçı değiliz ama “Boşaltın burada istenmiyorsunuz” diyor!

Polis ırkçı değiliz ama “Boşaltın burada istenmiyorsunuz” diyor!

Somalilere ait bir restoranı hukuk dışı bir şekilde boşaltan polisin amacı ne? Göçmen ve sığınmacılara dönük ırkçı nefretin son örneği Ankara Kızılay’da gerçekleşti.

07 Mayıs 2022 Cumartesi 18:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Emniyetine bağlı polisler, Somalilere ait bir işletmede bulunan yabancılara: “Burada istenmiyorsunuz. Altındağ’a Keçirören’e gidin. Nerede ikamet ediyorsanız orası.” diyerek mekanı zorla boşalttırdı.

Yabancıların evlerinden dahi çıkmasını istemedikleri anlaşılan polisin bu tavrı sosyal medyada tepkilere neden oldu.  

Göçmenlere yönelik nefret dalgasını körükleyen siyasilere karşı hükümetten gelen karşı söyleme rağmen Ankara Emniyeti hukuka aykırı bir şekilde, yabancıların bulunduğu bir restoranda bulunanları zorla dışarı çıkarttı.

“Yeter artık! Buraya ekip sabitleyeceğim. Sensin sahibi biliyorum. Biz ırkçı değiliz fakat bir takım şeyler geliyor kulağımıza” diyen polis, işletme sahibini üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

Ruhsatlı bir mekanı basıp boşaltarak yetki aşımında bulunan polislerle ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Aşikâr bir şekilde hukuk dışı bir işlem yapan polisler böyle hareket etmeleri konusunda bir talimat mı aldılar yoksa göçmenler aleyhinde estirilen rüzgara kapılıp işgüzarlıkta mı bulunuyorlar? 

 

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum