1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Polatlı'da Cumhur İttifakından Irkçı Tavır - Polatlı Belediyesi Haberi Tekzip Etti
Polatlı'da Cumhur İttifakından Irkçı Tavır - Polatlı Belediyesi Haberi Tekzip Etti

Polatlı'da Cumhur İttifakından Irkçı Tavır - Polatlı Belediyesi Haberi Tekzip Etti

Ankara'nın Polatlı ilçesinde AK Parti’li ve MHP’liler ortak karar aldı: “Suriyelilere ait işyerlerinin tamamı bir günde kapatıldı” Polatlı Belediyesi söz konusu haberi yalanladı.

22 Temmuz 2019 Pazartesi 20:20A+A-

Ankara’da Cumhur İttifakı’nın kazandığı Polatlı Belediyesi ırkçı bir karara imza attı. AK Parti’li ve MHP’li meclis üyelerinin ortak imzasıyla alınan kararda Polatlı’da Suriyelilere ait işyerlerinin Ticaret ve Sanat İcrasına son verildi.

Suriyelilere ait toplam 39 işyeri bir günde kapatıldı.

Polatlı ile ilgili haber yapan polatlihaberajansi.com’un paylaştığı twitte şu ifadelere yer verildi: “Cumhur İttifakı’nın kazandığı Polatlı Belediyesi’nde; AKP’li ve MHP’li encümenlerinin imzasıyla alınan kararda Polatlı’da Suriyelilere ait işyerlerinin Ticaret ve Sanat İcrasına son verildi. Suriyelilere ait 39 işyeri bugün itibariyle kapatıldı.”


Polatlı Belediyesi söz konusu haberi tekzib etti:

Polatlı Belediyesi’nin uygulaması sadece Suriye uyruklu iş yeri sahiplerine yönelik değil

Polatlı Belediyesi haber üzerine bir açıklama yayınladı. Zabıta Müdürlüğü’nün açıklaması şu şekilde:

“3572 sayılı Ruhsat Yönetmeliği gereğince genel temizlik ve insan sağlığı kurallarına uymayan, tarihi geçmiş ve menşei belirsiz ürün satışı yapan 7 adet iş yeri Polatlı Belediyesi Encümeni kararı ile kapatılmıştır. Söz konusu iş yerlerine 15 gün süreyle iki kez Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce yazılı uyarıda bulunulmuş, hijyen şartlarını yerine getirmeyen bu iş yerlerinin ruhsatları iptal edilerek ticari faaliyetleri durdurulmuştur. Bu iş yerleri sahiplerinden 3’ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 4’ü Suriye uyrukludur. Müdürlüğümüzün bu uygulamasının bazı sosyal medya hesaplarında amacı dışında yayınlanması gerçeklerle örtüşmemektedir. Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz daha önce de ruhsatsız ticari faaliyet yürüten başka işletmelerin ruhsatlarını iptal ettiği gibi, hemşehrilerimizin sağlığını tehdit eden hiç kimseye müsaade etmeyecektir.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum